owsianka kukurydziana w powolnej kuchence na wodzie

idealne danie na czczo i dla zdrowego odżywiania. Owsianka kukurydziana doskonale oczyszcza organizm, jest bogata w przydatne witaminy i pierwiastki śladowe, a jeśli jest gotowana na wodzie i bez oleju, możesz nawet jeść na czczo. Jestem przyzwyczajony do gotowania owsianki kukurydzianej w powolnej kuchence - tam okazuje się najsmaczniejsza. Spróbuj, zajmuje to tylko 5 minut, reszta czasu to praca powolnej kuchenki.
Płatek śnieguAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 20 g
89 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

myjemy płatki, usuwając wszystkie śmieci. Włóż czyste płatki do miski multicookera, wlej wodę, dodaj sól. Zamknij pokrywę.

Wybierz program " owsianka "(w niektórych modelach program ten jest oznaczony jako" kasza"), ustaw czas gotowania na 20 minut.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

 

po odczekaniu na sygnał dźwiękowy kładziemy owsiankę na porcjowanych talerzach i podajemy na stole, aż ostygnie.

smacznego i bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza kukurydziana - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy