ciasto Galaretowe z kapustą w powolnej kuchence

proste, szybkie, ze zwykłych produktów, tanie i pyszne! Ciasto z galaretką z kapustą ugotowane w powolnej kuchence pomoże Ci, gdy w pobliżu nie ma kuchenki ani piekarnika. Ciasta z takim ciastem są bardzo proste do przygotowania, aw powolnej kuchence nadal nie trzeba go śledzić.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 63 % 17 g
128 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić galaretowate ciasto z kapustą w powolnej kuchence? Przygotuj jedzenie. Wziąłem młodą kapustę, ale każda z nich będzie działać, a także odmiany zimowe. Trzeba będzie go ugasić trochę dłużej. Weź kefir o dowolnej zawartości tłuszczu, to nie jest ważne. Zamiast cebuli pyszne będzie użycie zielonej cebuli. Możesz również dodać do smaku dowolne przyprawy i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z kapusty usuń górne liście, odetnij odpowiednią ilość. Pokrój go w cienkie paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wybierz odpowiedni tryb smażenia w swoim modelu multicookera. Mam to & quot; pieczenie & quot;. Ustaw czas, jeśli możesz, to 10 minut, mam minimum 20 minut. Wlej olej roślinny do miski multicookera. Rozgrzej go trochę. Połóż cebulę, podsmaż ją, aż będzie przezroczysta, mieszając. Następnie włóż kapustę, wymieszaj. Piecz kapustę przed zakończeniem programu & quot; pieczenie & quot;. Następnie zamknij pokrywkę i ustaw program "duszenie" na 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas duszenia nadzienia przygotuj ciasto z galaretką. Weź dużą miskę, przesiej do niej mąkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sól i proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić na mące.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej kefir do mąki, aktywnie mieszając masę łyżką, aby nie powstały grudki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W osobnej misce lekko ubij jajka widelcem, wlej je do ciasta.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wmieszaj jajka trzepaczką. Ciasto powinno być średniej gęstości, jednorodne, o konsystencji gęstej śmietany.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Poczekaj na zakończenie programu gaszenia, Otwórz pokrywę multicookera i wypuść z niego parę. Dodaj sól i pieprz, wymieszaj. Wlać ciasto. Za pomocą specjalnej łyżki dobrze wymieszaj ciasto z kapustą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zamknij pokrywkę i ustaw program & quot; pieczenie & quot;, czas 50 minut. Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego Otwórz pokrywę i ponownie wypuść gorącą parę. Za pomocą wkładki do gotowania na parze wyjmij ciasto i odwróć je na drugą stronę. Ustaw czas, koncentrując się na swojej technice!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ponownie włóż miskę wolnowaru do urządzenia, zamknij pokrywkę. Włącz ponownie program "Pieczenie", ale już na 20 minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po zakończeniu programu wyłącz Wolnowar, otwórz pokrywkę i pozostaw ciasto do ostygnięcia. Radzę wyjąć go całkowicie schłodzonego, w przeciwnym razie może się złamać. Zimne ciasto jest swobodnie wyjmowane, a następnie idealnie cięte na kawałki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podawaj ciasto z dowolnymi napojami, jest dobre zarówno z herbatą, jak i mlekiem. Smacznego!

ugotowałem dużo ciast galaretowych, w powolnej kuchence okazuje się nieco inny-gęstszy i wilgotniejszy. Ale smak pozostaje tak delikatny i aromatyczny.

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

czy można zastąpić proszek do pieczenia sodą, jak dodać je poprawnie, aby pieczenie było bujne, jak uniknąć nieprzyjemnego smaku sody i więcej, przeczytaj artykuł " proszek do pieczenia czy soda oczyszczona - co jest lepsze?"   

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy