ziemniaki w podwójnym bojlerze

zachowaj wspaniały smak ziemniaków w podwójnym bojlerze. Łatwość przygotowania Bardzo szybki sposób na przygotowanie pysznego przystawki z ziemniaków w podwójnym bojlerze.
Petra-♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 71 % 17 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Użyte składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz ziemniaki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój na kawałki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do podwójnego kotła

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj przez 30 min.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Roztop masło

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe!

urządzenia kuchenne znacznie ułatwiają życie gospodyniom domowym. Włóż jedzenie do parowca i rób swoje, a po chwili pełny lunch lub kolacja jest gotowa.
ostatnio wolę gotować w parowarach, multicookerach, kuchenkach mikrofalowych i frytkach powietrznych – mam czas na przeróbkę wielu różnych rzeczy.
dzisiaj powiem Ci, jak gotować ziemniaki na parze. Przepis jest bardzo łatwy.
umyte i obrane ziemniaki kroimy w małe plasterki (kostki, paski, jak chcesz).
zbiornik do gotowania na parze jest całkowicie wypełniony wodą.
włóż pokrojone ziemniaki do podwójnego kotła i ustaw minutnik na pół godziny.
gdy podwójny bojler poinformuje Cię o gotowości, posyp ziemniaki posiekanymi ziołami i polej roztopionym masłem.
pyszne ziemniaki, które pasują do każdego dania są gotowe! Podawaj na stole tylko na gorąco!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy