kalafior w podwójnym bojlerze najprostszy przepis

Super zdrowy, witaminowy i bardzo smaczny dodatek warzywny! Co może być zdrowszego niż warzywa gotowane na parze? A poza tym jest również bardzo smaczny! Zwłaszcza z ulubionymi przyprawami, z masłem lub sosem śmietanowym. Jeden z moich ulubionych dodatków! Nadaje się do mięsa i ryb. I jako samodzielne danie też się sprawdzi ;)
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 63 % 5 g
28 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 55 min

1. Usuń liście z kalafiora, umyj je.

2. Podziel na kwiatostany.

3. Umieść kwiatostany w podwójnym bojlerze, posyp solą. W razie potrzeby możesz dodać ulubione przyprawy.

4. Gotuj kapustę w podwójnym bojlerze przez 30 do 40 minut.

kalafior jest gotowy. Smacznego i dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy