skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do nadziewania manti używa się mielonej wołowiny i baraniny, drobiu i dziczyzny. Idealnie mięso jest drobno posiekane. Zdarza się również, że dodaje się wodę. Jeśli mięso mielone jest chude, dodaj kurduk, inne tłuszcze. Jeśli mięso mielone jest suche, dodaj wodę. Powinno być dużo cebuli. Do mięsa dodaje się również dynię (jest to wersja świąteczna) lub ziemniaki, a także przygotowują manti z ziołami (nawiasem mówiąc, bardzo, bardzo smaczne).
Krok 2:
Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia, dobrze ugniataj-ubij i pozostaw do zaparzenia.
Krok 3:
Do ciasta rozpuść sól w wodzie i przesiając porcjami mąkę, zagniataj ciasto.
Krok 4:
Pozostaw ciasto na pół godziny.
Krok 5:
Nasmaruj podłogi-palety mantovar olejem roślinnym.
Krok 6:
Podziel ciasto według liczby pięter w mantovarc. Rzeźb na jednym piętrze, rozłóż, a następnie weź następny kawałek ciasta. Dalej - jak pięknie rzeźbić manty.
Krok 7:
Piękne manty
Krok 8:
Na każdym kwadracie umieść małą kostkę masła i łyżkę mielonego mięsa.
Krok 9:
Połącz rogi kwadratu razem.
Krok 10:
Połącz sąsiednie rogi parami. Jest to najczęstszy, najszybszy i jeden z najpiękniejszych sposobów rzeźbienia manti.
Krok 11:
Piękne manty
Krok 12:
Połącz najpierw jako pierogi, ale uformuj tylko w dwóch punktach, aby zrobić dziurę w środku.
Krok 13:
Otwórz wolne krawędzie i połącz z przeciwną krawędzią, aby owinęły wypełnienie i wyglądały jak płatki.
Krok 14:
Te róże są uzyskiwane. Są podawane na święta.
Krok 15:
Piękne manty
Krok 16:
Zrób szczypanie tam, gdzie nie ma nadzienia i zwiń pasek w rolkę.
Krok 17:
Oto takie piękno i szybko!
Krok 18:
Piękne manty
Krok 19:
Posmaruj środek paska masłem, partiami w równej odległości ułóż nadzienie i ściśnij w pustych miejscach.
Krok 20:
Zwiń, zabezpiecz krawędź. Bardzo piękny sposób!
Krok 21:
Piękne manty
Krok 22:
Owiń krawędź, ale nie ściskaj.
Krok 23:
Zwiń rolkę, zabezpiecz krawędź.
Krok 24:
Piękne manty
Krok 25:
Otwórz każdy płatek i przypnij go do sąsiedniego, a więc w kółko.
Krok 26:
W tej wersji róży okazuje się więcej płatków, róża okazuje się wspanialsza.
Krok 27:
Tak pięknie!
Krok 28:
Piękne manty
Krok 29:
Rozwałkuj ciasto, zrób z niego kółka na manty o średnicy 10-12 cm.
Krok 30:
Następnie otwórz płatki i połącz każdy płatek z sąsiednim.
Krok 31:
I piękny, i zjadł jeden-i zjadł.
Krok 32:
Gotuj manti przez około 20 minut.
Krok 33:
Sekretem pięknych manti podczas serwowania jest spryskanie ich wodą z butelki z rozpylaczem, gdy tylko się ugotują, a następnie będą błyszczące i nie poplamione.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g