dynia w podwójnym bojlerze

zdrowe danie witaminowe-główne lub boczne. Spróbuj i oceń. Warzywa gotowane na parze są bardzo przydatne, ponieważ w ten sposób zachowane są wszystkie witaminy. Ponadto przepis jest odpowiedni dla tych, którzy podążają za figurą i są na diecie. Nawiasem mówiąc, w tym samym czasie w podwójnym bojlerze możesz ugotować dynię na deser - w tym przypadku musisz posypać ją cukrem Plus odrobiną cynamonu i podawać z miodem.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
29 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Umyj i obierz dynię.

2. Pokrój go na średnie kawałki.

3. Włóż pokrojoną dynię do podwójnego kotła.

4. Posyp solą.

5. Włącz parowiec na 20 minut.

czas minął - dynia jest gotowa. Możesz podawać ze świeżymi ziołami i kwaśną śmietaną.

smacznego i dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy