skład / składniki
metoda gotowania
1. Wymieszaj drożdże z niewielką ilością ciepłej wody.
2. Wymieszaj mąkę, mleko, stopione masło, jajka ubite w bujną pianę, połowę cukru, połowę cukru pudru, drożdże - ciasto powinno być gęstą śmietaną.
3. Wymieszaj pozostały cukier i cukier puder w osobnej misce.
4. Jabłka obrać ze specjalnego okrągłego noża lub wyciąć rdzeń zwykłym nożem, nie naruszając całości jabłka.
5. Pokrój jabłka na okrągłe plastry o grubości 1 cm.
6. Rozgrzej olej roślinny we frytkownicy lub głębokiej patelni do 180 °C.
7. Zanurz krążki jabłkowe po obu stronach w mieszance cukru i cukru pudru.
8. Zanurz w cieście.
9. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.
10. Przenieś gotowe kubki Na Ręczniki papierowe, aby szkło miało nadmiar oleju. 11. Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g