pączki Amerykańskie drożdżowe na mleku

Klasyczne Amerykańskie pączki Donat. Szybko i smacznie! Klasyczne amerykańskie pączki Donat, na śniadanie, lunch lub kolację, od dawna są częścią amerykańskiej kultury. Mogą gotować w każdej amerykańskiej rodzinie i istnieje wiele przepisów na ich projekt-cukier puder, czekolada, kolorowy lukier, kręcone proszki w połączeniu z różnymi nadzieniami z dżemów, bitej śmietany i specjalnych kremów. Pączki są zawsze Różowe i bardzo apetyczne. Przygotuj takie pączki według klasycznego przepisu i zachwyć je swoimi bliskimi i bliskimi.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 60 % 47 g
węglowodany 33 % 26 g
538 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Do przesianej mąki dodaj sól, drożdże, wanilię, cukier i wymieszaj.
dodaj 2 ubite jajka, stopione masło i ciepłe mleko, zagnieść gładkie ciasto.
Umieść ciasto w ciepłym miejscu na 1 godzinę, przykryj miskę wilgotnym ręcznikiem lub folią spożywczą, ciasto powinno wyrosnąć.
2. Zagnieść gotowe ciasto, podzielić na 2 części i rozwałkować z każdej części okrąg o grubości 1 cm.
3. Weź pierścień cukierniczy lub szklankę o średnicy 8-9 cm i wytnij koła.
na środku każdego koła Wytnij okrąg o średnicy 2 cm i usuń nadmiar ciasta.
pozostaw przygotowane pączki na 15 minut na desce, ciasto powinno wyrosnąć przed pieczeniem.
4. Rozgrzej 1 litr oleju na patelni, włóż mały kawałek ciasta, jeśli wokół ciasta tworzą się bąbelki, olej się rozgrzał.
włóż pączki do oleju, zmniejsz ogień i smaż na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
wyjmij gotowe pączki z oleju i połóż na serwetce, aby usunąć nadmiar oleju. Pozwól pączkom całkowicie ostygnąć.
5. Robimy lukier: 100 g białej czekolady, dodajemy 2 łyżki. łyżki gorącej śmietany wymieszać, topić czekoladę ze śmietaną w łaźni wodnej, ciągle mieszając lub można stopić w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund w trzech dawkach, co 10 sekund wyjąć z kuchenki mikrofalowej i dobrze wymieszać. Jeśli czekolada jest gęsta, dodaj trochę więcej śmietany.
6. Schłodzony pączek zanurzamy w rozpuszczonej czekoladzie, posypujemy posypką cukierniczą.
7. Aby przygotować kolorowy lukier, dodaj rozcieńczony barwnik spożywczy 1 łyżeczka. woda, dobrze wymieszaj, jeśli w barwniku pozostaną małe grudki, przecedź barwnik przez drobne sito i dodaj go do stopionego lukru z białej czekolady, dobrze wymieszaj.
gotowe pączki zanurzamy w kolorowym lukrze i posypujemy posypką cukierniczą.
8. Do polewy czekoladowej w ciemnej czekoladzie dodaj 4 łyżki. łyżki śmietany i przygotuj w taki sam sposób, jak lukier z białej czekolady, jeśli lukier wydaje ci się gęsty, dodaj trochę śmietany. Zanurzamy pączki w glazurze i pozostawiamy do zestalenia przez 10 minut, w razie potrzeby można zastosować rysunek z białej czekolady. lub posyp kawałkami czekolady. Pączki są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Posypka cukiernicza - 395   kcal/100g

Podobne przepisy