skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu zrobić bujne pączki z ciasta drożdżowego w polewie z ciemnej czekolady, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania czekoladowych pączków drożdżowych.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź miskę objętościową i wlej do niej dwieście pięćdziesiąt mililitrów mleka o temperaturze pokojowej, a następnie wlej siedemdziesiąt gramów cukru do miski z mlekiem i włóż do niej dwadzieścia gramów świeżych prasowanych drożdży.
Krok 3:
Rozłóż trzy łyżki najwyższej jakości mąki pszennej we wspólnej misce i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie wyjmij miskę ciasta w ciepłe miejsce na piętnaście do dwudziestu minut, aby aktywować drożdże.
Krok 4:
Weź małą miskę i rozbij do niej dwa jaja kurze, a następnie dodaj do niej jedną łyżeczkę cukru waniliowego i dokładnie ubij jajka, aż będą gładkie.
Krok 5:
Wlej ugotowaną masę jajeczną do miski z ciastem i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 6:
Weź drobną tarkę i zetrzyj skórkę z jednej cytryny, którą następnie włóż do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 7:
Weź drobne sito i przesiaj je częściami do miski z płynną podstawą pasma czterystu gramów mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie dodaj do miski jedną łyżeczkę proszku do pieczenia i jedną trzecią łyżeczki soli.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 9:
Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami i dodaj sześćdziesiąt gramów zmiękczonego masła.
Krok 10:
Zbierz ugniatane ciasto w bryłę i posmaruj niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie włóż ciasto do miski, przykryj serwetką na wierzchu i wyjmij na godzinę w ciepłe miejsce.
Krok 11:
Nasmaruj powierzchnię roboczą stołu i ręce niewielką ilością oleju roślinnego i rozłóż na nim rozstawione ciasto, które następnie ugniataj i zbierz w bryłę, a następnie przykryj miską i pozostaw na dwadzieścia minut.
Krok 12:
Po upływie czasu ugniataj oddalone ciasto i podziel je na dwie części, a następnie uformuj każdą z części ciasta i podziel na dziesięć półfabrykatów, po czym zwiń każdy półfabrykat w Kolobok i rozłóż je na stole, aby się rozdzielić.
Krok 13:
Weź odpowiedni patyczek i zrób naprzemiennie otwory w kolobokach, a następnie poszerz otwory palcami i uformuj pączki, które następnie rozłóż na stole i przykryj serwetką.
Krok 14:
Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej trzysta mililitrów oleju roślinnego i dobrze podgrzej, a następnie smaż pączki w głębokim tłuszczu, aż będą gotowe na złoty kolor z każdej strony na średnim ogniu kuchenki.
Krok 15:
Gdy pączki trochę ostygną, każdy z nich zanurzamy na przemian w gotowanej ze stu gramów ciemnej czekolady ze stu mililitrami kremu z polewą czekoladową, a następnie posypujemy posypką cukierniczą do smaku i układamy na talerzu.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty przepis na robienie bujnych i przewiewnych pączków z ciasta drożdżowego w polewie czekoladowej, które bez wątpienia przypadną do gustu każdemu bez wyjątku ze względu na ich wspaniały smak! Zalecamy przygotowanie najsmaczniejszych, Super bujnych i apetycznych pączków z lekkiego ciasta drożdżowego z czekoladą zgodnie z naszym przepisem i traktowanie krewnych z bliskimi! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g