skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Znalazłem bardzo prosty przepis!
Krok 2:
Po prostu mieszaj, aż będzie gładka, to wszystko
Krok 3:
Ugniataj powstałe ciasto przez 10 minut i pozostaw w pojemniku pod folią na około godzinę
Krok 4:
Rozwałkuj na arkusz o grubości 1 centymetra i wytnij pączki
Krok 5:
Właśnie wziąłem szklankę i kieliszek)
Krok 6:
Olej nie powinien się gotować! nie więcej niż 165 stopni Wlej olej, aby przykryć około połowy pączków i podgrzej na małym ogniu
Krok 7:
Gotowe pączki mają złoty kolor i biały pasek pośrodku, jeśli go nie ma, zmniejsz Gaz (zbyt wysoka temperatura). Gdy pączki ostygną, można je przykryć lukrem
Krok 8:
Do glazury zmieszałem cukier puder z mlekiem, na 100 g nie więcej niż 20 ml mleka, a nawet mniej. Jeśli lukier okaże się płynny, to pączki po prostu nasączą się cukrem, a kolor nie zadziała (Spoiler: u mnie tak się stało, lukier musiał być rozprowadzany kilka razy, a z powodu barwników stał się czarny)
Krok 9:
Część glazury zmieszałem z barwnikami spożywczymi, dodałem glazurę do spodka i cienkim strumieniem dodałem mieszaninę barwników
Krok 10:
Pączek, jesteś tylko przestrzenią)) Niestety glazura wsiąkła i kolor się zmienił
Krok 11:
Z ostatnim pączkiem poprawnie obliczyłem proporcje lukru i wymieszałem go z różowym barwnikiem, posypałem posypką do ciasta. Pączki okazały się gęstsze niż pączki sklepowe, ale znacznie delikatniejsze. Smacznego!) Zobacz pełny przepis na moim kanale Youtube
pączek lub pączek-okrągły lub w kształcie pierścienia, smażony w głębokim tłuszczu produkt piekarniczy, z nadzieniem lub bez
pączek w wąskim znaczeniu to pączek bez nadzienia z dziurą pośrodku. Otwór ma na celu naciągnięcie pączka wyjętego z gorącego oleju na pręt, z którego następnie produkt umieszcza się w torbie lub na talerzu dla klienta.
kiedyś myślałem, że przygotowanie takiego deseru jak pączki powinno zająć bardzo dużo czasu, wszystko okazało się łatwe i proste. Pączki są znacznie smaczniejsze niż w sklepie i bardzo satysfakcjonujące, chociaż nie są przechowywane przez długi czas, są dobrze zjadane bardzo szybko)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g