lody mleczne bananowe
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
zaopatrz się w dobry nastrój i zacznij gotować:
- banany obieramy, kroimy na małe kawałki, za pomocą blendera zamieniamy w puree;
- do miski miksera wlewamy mleko, rozprowadzamy twaróg, wlewamy cukier, ubijamy ze średnią prędkością przez 2 minuty;
- rozłóż puree bananowe w powstałej masie mlecznej, ponownie ubij, aż będzie gładkie;
- rozłóż mieszaninę w pojemniku, przykryj pokrywką lub folią spożywczą, Wyślij do zamrażarki na 5-6 godzin.
podawaj na stole w porcjach, dekorując do smaku.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g