skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste produkty. Lepiej jest wziąć banany bardzo, bardzo dojrzałe, mają słodki i pachnący miąższ. Kakao w proszku i cukier puder.
Krok 2:
Obierz banany i włóż do miski, w której wygodnie będzie je przebić blenderem.
Krok 3:
Dodaj proszek kakaowy.
Krok 4:
W tej sytuacji najlepiej jest użyć blendera zanurzeniowego do mielenia żywności. Przebijamy masę, aż będzie całkowicie jednorodna.
Krok 5:
Dodaj cukier puder. Sam dostosuj ilość słodyczy. Być może będziesz miał bardzo słodkie banany - nie możesz dodawać cukru pudru ani zmniejszać jego ilości.
Krok 6:
Ponownie przebijamy wszystko dobrze blenderem-uzyskuje się bardzo jednorodne gładkie puree czekoladowe.
Krok 7:
Wlej naszą masę do pojemnika z pokrywką, który nadaje się do zamrażania. Włóż do zamrażarki.
Krok 8:
Następnie co godzinę musisz wyjąć pojemnik i przebić wszystko ponownie blenderem - to po to, aby nie powstały kryształki lodu i ostatecznie otrzymaliśmy bardzo delikatne lody. Robimy to co najmniej 3-4 razy. Następnie będzie potrzebował 4-5 godzin na całkowite zamrożenie.
Krok 9:
Po upływie czasu zamrażania-wyjmujemy gotowy przysmak i delektujemy się przyjemnym chłodnym deserem!
Krok 10:
Gotuj dla zdrowia! Smacznego!
zdarza się, że kupujesz kilka gałęzi bananów, jesz kilka kawałków - a reszta bananów nie może znaleźć zastosowania. Tutaj na ratunek przychodzi nasz przepis - lody bananowe z kakao. W tym przepisie jeszcze lepiej jest, aby banany były dojrzałe - ich naturalna słodycz pozwoli Ci dodać mniej cukru pudru-dlaczego potrzebujemy dodatkowych kalorii?) A smak dojrzałych bananów to coś! Przygotowanie takich lodów jest dziecinnie proste - poradzi sobie nawet początkujący! Przygotowanie zajmie bardzo mało czasu - w ciągu 15 minut, aby zarządzać. Reszta czasu to zamrażanie i "pośrednie uderzanie blenderem"! W rezultacie otrzymujemy pachnący i delikatny przysmak!
gotuj dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g