lody czekoladowo-bananowe
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
obierz banany, pokrój w plasterki i wyślij do zamrażarki na 2-3 godziny. Wyjmujemy banany z zamrażarki, pozwalamy im się trochę rozmrozić i wysyłamy do miski blendera. Czekoladę łamiemy na kawałki i topimy w łaźni wodnej. Łączymy miąższ banana i rozpuszczoną czekoladę i wszystko dokładnie ubijamy, aż będzie gładkie.
rozłóż przyszłe lody na foremkach do lodów (ja użyłam silikonowych foremek do babeczek) lub w jednym małym pojemniku i wyślij do zamrażarki na co najmniej 4 godziny, najlepiej na noc. Lody czekoladowo-bananowe są bardzo gładkie, delikatne i jednorodne.
nasze lody są gotowe! Zobacz wideo, aby uzyskać bardziej szczegółowy proces jego przygotowania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g