skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mrożone gołąbki w garnku z koncentratem pomidorowym? Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Zgodnie z tym przepisem możesz użyć nie tylko mrożonych gołąbków, ale także świeżych, kupionych w sklepie lub domowych. Oprócz soli możesz użyć innych przypraw do smaku.
Krok 2:
Wstępnie rozmrozić Gołąbki, wyciągając je z zamrażarki na 2-3 godziny przed rozpoczęciem gotowania. Nadzienie w Gołąbkach może być dowolne: z mieszanej mielonej wieprzowiny i wołowiny lub z dodatkiem kurczaka.
Krok 3:
Obierz marchewki i zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 4:
Drobno posiekaj koperek. Jeśli nie ma świeżego koperku, możesz go zastąpić suchym lub całkowicie zastąpić innymi ziołami do smaku.
Krok 5:
Umieść gołąbki na patelni z grubym dnem. Posyp startą marchewką i solą.
Krok 6:
Wlej tyle wody,aby przykryła gołąbki. Umieść garnek na kuchence i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut.
Krok 7:
Podczas gotowania gołąbków przygotuj wszystkie niezbędne składniki sosu. Dokładna ilość wody zależy od pożądanej gęstości sosu i gęstości koncentratu pomidorowego. Możesz zastąpić koncentrat pomidorowy keczupem lub pokruszonymi pomidorami we własnym soku.
Krok 8:
Smaż mąkę na małym ogniu na suchej patelni na złoty kolor i jasny orzechowy aromat. Początkowo mąka nie zmienia koloru przez długi czas, ale może spalić się dosłownie w ciągu minuty. Dlatego musi być cały czas mieszany.
Krok 9:
Dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj.
Krok 10:
Wlej gorącą wodę i olej roślinny na patelnię i dokładnie wymieszaj, aż się połączą. Dusić na małym ogniu, aż zgęstnieje. Mój SOS okazał się dość gęsty, ale płynny.
Krok 11:
Wlej sos pomidorowy na patelnię do gołąbków. Dodaj posiekane warzywa. Gotuj wszystko razem przez kolejne 5-10 minut.
Krok 12:
Podawaj gołąbki ze śmietaną i sosem pomidorowym z patelni. Smacznego!
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mrożone gołąbki - 132 kcal/100g