Chude grzyby z suszonymi grzybami

zdrowe, łatwe i bardzo smaczne danie z nieskomplikowanymi składnikami. Chude grzyby to zdrowe i pożywne danie, które bardzo lubi moja rodzina.
AnuszkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 40 % 4 g
57 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

nasze odprawy zaczynają się od grzybów. Pierwsze na tej liście mamy suszone grzyby. Bierzemy, gotujemy. Odciągamy wodę przez durszlak , ale nie wylewamy, ale trzymamy ją na później. Same grzyby kroimy w kształt "słomy".

podobnie gotowane świeże grzyby kroimy w paski. Wlej je do wywaru pozostałego po ugotowaniu suszonych grzybów. Bulion powinien być gorący, więc zsynchronizuj Gotowanie, aby zdążyć na czas. Gotowanie świeżych grzybów zajmuje pięć minut gotowania we wrzącej wodzie. W bulionie z suszonych grzybów muszą gotować przez 15-16 minut.

W połowie drogi. Kontynuujemy, biorąc cebulę i krojąc ją w pierścienie. Pierścienie spasserujemy na oleju roślinnym. Po wyjęciu z pieca wymieszaj koncentrat pomidorowy i kawałki pokrojonych pikli.

marynowane grzyby zalewamy wrzącą wodą i kroimy w podobny sposób, jak wszystkie inne nasze grzyby. A teraz łączymy wszystkie przygotowane przez nas półfabrykaty w jednym rondlu. Najpierw jest wywar z suszonych grzybów z unoszącymi się w nim kawałkami gotowanych świeżych grzybów. Następnie mieszanka cebuli, makaronu i pikli. Gotuj przez ponad 10 minut. Suszone grzyby i dowolne dodatki, takie jak liść laurowy, sól i pieprz, praktycznie zamykają rzędy. Po upływie czasu wpuszczamy je do zupy i doprowadzamy bulion do wrzenia.

Ostatnie to oliwki i śmietana. I więcej kaparów, jeśli marynaty wydają się mało. Ostatnie 5 minut gotowania ogranicza się do gotowania z okresowym mieszaniem mieszanki. Patrzymy, co nam się udało. Próbujemy, dzielimy się wrażeniami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 286   kcal/100g
  • Kurki suszone - 261   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 231   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 315   kcal/100g
  • Shiitake suszone - 331   kcal/100g
  • Marynowane pieczarki - 12   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g

Podobne przepisy