skład / składniki
metoda gotowania
najpierw opłucz mieszaninę warzyw, wlej do niej posiekane pomidory, pory, czosnek i pieprz. Wlej wszystkie warzywa na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut.
następnie włóż wszystkie warzywa do garnka, dodaj wodę i zagotuj. Sól do smaku i gotuj jeszcze przez kilka minut.
wyjmij mieszankę warzyw łyżką cedzakową i zmiel połowę blenderem.
następnie ponownie złóż mieszankę warzywną do zupy, dodaj makaron i gotuj przez kolejne 10-15 minut. Następnie zdejmij minestrone z ognia, szczelnie przykryj i odstaw na kolejne pół godziny. W tym okresie makaron się ugotuje, a warzywa nie będą miały czasu na gotowanie.
zupa z mrożonych warzyw Minestrone jest gotowa! Podczas serwowania możesz udekorować zupę gałązkami świeżych ziół.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Włoska mieszanka mrożona - 114 kcal/100g