skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na owsiankę ryżową. Do przygotowania tego prostego przysmaku potrzeba ich bardzo niewiele. W razie potrzeby smak owsianki ryżowej na mleku kokosowym można urozmaicić za pomocą różnych dodatków, na przykład owoców, suszonych owoców, orzechów, jagód i tak dalej.
Krok 2:
Ryż lepiej wziąć Okrągły na owsiankę ryżową deserową. Ryż dokładnie spłukujemy, kilkakrotnie zmieniając wodę. Mój ryż, aż woda będzie czysta. Wlej ryż czystą zimną wodą, w stosunku proporcji 1: 2. Kładziemy patelnię z ryżem na ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ryż może przykleić się do dna garnka. Ryż powinien być twardy.
Krok 3:
Dodaj cukier. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, lepiej go użyć do przygotowania tego dania, poprawi smak owsianki. Wlej mleko kokosowe.
Krok 4:
Gotuj owsiankę na małym ogniu przez około 5 minut, ciągle mieszając, aby owsianka się nie przypaliła i nie zepsuła smaku potrawy.
Krok 5:
W razie potrzeby do owsianki można dodać szczyptę cynamonu, nada ona specjalny aromat i smak owsiance. Owsianka powinna zgęstnieć.
Krok 6:
Wyłącz ogień, dodaj kawałek masła. Wymieszaj i pozostaw owsiankę pod pokrywką w rondlu na 15 minut.
Krok 7:
Podawaj owsiankę ryżową na mleku kokosowym do stołu, w razie potrzeby podawaj danie ze świeżymi jagodami, kawałkami świeżych owoców lub dżemem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g