skład / składniki
metoda gotowania
opłucz grzyby wodą.
osobno w rondlu z wodą 2 litry doprowadzić do wrzenia, dodając liść laurowy. Następnie dodaj grzyby do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Spuścić wodę, wyrzucić liść laurowy.
wlać czerwony, czarny pieprz, kolendrę, kurkumę na ugotowane grzyby (trochę, jest to potrzebne tylko do pięknego żółtego koloru grzybów).
na patelni rozgrzej olej, a następnie polej nim grzyby, aby olej dostał się na suche przyprawy. Dodaj ocet, cukier, sól. Wymieszać.
Przenieś grzyby do słoika i wlej tę samą marynatę na wierzch. Zostaw na noc. Rano spróbować. Jeśli czegoś brakuje, Dodaj do smaku (sól, pieprz, ocet).
Koreańskie marynowane pieczarki można jeść od razu lub pozostawić na kilka dni przed świętami. Możesz spróbować je przekręcić. Ale nigdy tego nie robiłam-mam w słoiku w lodówce, czekam na skrzydłach )))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal / 100g