marynowane pieczarki z kurkumą po koreańsku

podaruj sobie małe wakacje, marynując pyszne pieczarki! To niezwykle smaczna przekąska, po prostu magiczna, idealnie pasuje do świątecznego stołu. Aby marynować grzyby po koreańsku, weź małe grzyby. Jeśli nie ma takich, Duże należy pokroić na trzy lub cztery części. Takie grzyby są dobre same w sobie jako osobna przekąska, zarówno w sałatkach, jak iw innych potrawach, które powie Ci wyobraźnia))
Alina WiktorowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 60 % 3 g
węglowodany 20 % 1 g
41 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

opłucz grzyby wodą.
osobno w rondlu z wodą 2 litry doprowadzić do wrzenia, dodając liść laurowy. Następnie dodaj grzyby do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Spuścić wodę, wyrzucić liść laurowy.
wlać czerwony, czarny pieprz, kolendrę, kurkumę na ugotowane grzyby (trochę, jest to potrzebne tylko do pięknego żółtego koloru grzybów).
na patelni rozgrzej olej, a następnie polej nim grzyby, aby olej dostał się na suche przyprawy. Dodaj ocet, cukier, sól. Wymieszać.
Przenieś grzyby do słoika i wlej tę samą marynatę na wierzch. Zostaw na noc. Rano spróbować. Jeśli czegoś brakuje, Dodaj do smaku (sól, pieprz, ocet).
Koreańskie marynowane pieczarki można jeść od razu lub pozostawić na kilka dni przed świętami. Możesz spróbować je przekręcić. Ale nigdy tego nie robiłam-mam w słoiku w lodówce, czekam na skrzydłach )))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal / 100g

Podobne przepisy