skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto z quiche bez pieczenia? Przygotuj niezbędne produkty. Weź najbardziej zwyczajne, kwadratowe ciasteczka, takie jak rocznica. Wziąłem z polewą czekoladową. Masło wybierz wysokiej jakości, naturalne, bez substytutów tłuszczu mlecznego. Smak ciasta w dużej mierze zależy od jego smaku.
Krok 2:
Najpierw przygotuj krem. Jak zrobić krem? Rozbij jedno jajko kurze na patelnię.
Krok 3:
Wlej mąkę do rondla.
Krok 4:
Dodaj cukier waniliowy.
Krok 5:
A potem zwykły.
Krok 6:
Wlej mleko na patelnię częściami, dobrze mieszając masę po każdym dodaniu. Powinieneś uzyskać jednorodną masę bez grudek.
Krok 7:
Umieść patelnię na kuchence na średnim ogniu i gotuj bazę kremu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje, a następnie wyjmij ją z pieca.
Krok 8:
Włóż masło do rondla i wymieszaj z budyniem, aż będzie gładkie.
Krok 9:
Przykryj patelnię z gotowanym kremem folią spożywczą tak, aby kołysała się na jej powierzchni i ostudź, aż będzie ciepła. Folia doczołowa pomoże uniknąć tworzenia się skórki na śmietanie.
Krok 10:
Włóż dwie trzecie ciepłego kremu z patelni do głębokiej miski i ubij mikserem.
Krok 11:
Dodaj posiekane orzechy włoskie do kremu i wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 12:
Następnie zacznij zbierać ciasto. Aby to zrobić, weź odpowiednią formę i przykryj ją folią spożywczą. Weź jedną wątrobę na raz i posmaruj ją warstwą kremu.
Krok 13:
Ułóż ciasteczka w formie, zaczynając od ścian, w kółko.
Krok 14:
Rozłóż w ten sposób wszystkie ciasteczka, wypełniając je formularzem. Możesz wybrać inny sposób układania, na przykład układanie ciasteczek w kształcie kwadratu poziomymi warstwami.
Krok 15:
Resztki ciastek pokruszyć w misce z kremem orzechowym i wymieszać.
Krok 16:
Ugotowaną masą szczelnie napełnij środek formy.
Krok 17:
Wypełnij pozostałą śmietaną na patelni (jedna trzecia bez orzechów) wszystkie puste przestrzenie w formie.
Krok 18:
Przykryj formę folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin w celu namoczenia.
Krok 19:
Przed podaniem uwolnij ciasto z formy.
Krok 20:
Udekoruj go na wierzchu rozpuszczoną czekoladą.
Krok 21:
Rozłóż truskawki na wierzchu ciasta.
Krok 22:
Podawaj ciasto do stołu. Smacznego!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .
ważne! Rozmiar formy powinien odpowiadać liczbie składników. Jeśli nie masz kształtu o średnicy odpowiedniej do przepisu lub chcesz upiec ciasto lub ciasto o większym lub mniejszym rozmiarze, wykonaj prawidłowe obliczenia i nie popełnij błędu, artykuł o tym pomoże, jak wybrać kształt o pożądanej średnicy .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g