ciasto z kremem bez pieczenia z orzechami

bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser na herbatę! Ciasto z kremem orzechowym jest przygotowywane bez pieczenia — jest to bardzo wygodne, gdy nie ma dostępu do piekarnika. To ciasto jest szczególnie dobre latem, w sezonie świeżych jagód, a ponadto w upale nie będziesz chciał robić pieczenia.
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 32 % 19 g
węglowodany 58 % 35 g
411 kcal
IG: 6 / 51 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto z quiche bez pieczenia? Przygotuj niezbędne produkty. Weź najbardziej zwyczajne, kwadratowe ciasteczka, takie jak rocznica. Wziąłem z polewą czekoladową. Masło wybierz wysokiej jakości, naturalne, bez substytutów tłuszczu mlecznego. Smak ciasta w dużej mierze zależy od jego smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw przygotuj krem. Jak zrobić krem? Rozbij jedno jajko kurze na patelnię.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej mąkę do rondla.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cukier waniliowy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    A potem zwykły.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej mleko na patelnię częściami, dobrze mieszając masę po każdym dodaniu. Powinieneś uzyskać jednorodną masę bez grudek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść patelnię na kuchence na średnim ogniu i gotuj bazę kremu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje, a następnie wyjmij ją z pieca.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż masło do rondla i wymieszaj z budyniem, aż będzie gładkie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj patelnię z gotowanym kremem folią spożywczą tak, aby kołysała się na jej powierzchni i ostudź, aż będzie ciepła. Folia doczołowa pomoże uniknąć tworzenia się skórki na śmietanie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż dwie trzecie ciepłego kremu z patelni do głębokiej miski i ubij mikserem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj posiekane orzechy włoskie do kremu i wymieszaj wszystkie składniki razem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie zacznij zbierać ciasto. Aby to zrobić, weź odpowiednią formę i przykryj ją folią spożywczą. Weź jedną wątrobę na raz i posmaruj ją warstwą kremu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ułóż ciasteczka w formie, zaczynając od ścian, w kółko.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż w ten sposób wszystkie ciasteczka, wypełniając je formularzem. Możesz wybrać inny sposób układania, na przykład układanie ciasteczek w kształcie kwadratu poziomymi warstwami.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Resztki ciastek pokruszyć w misce z kremem orzechowym i wymieszać.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ugotowaną masą szczelnie napełnij środek formy.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wypełnij pozostałą śmietaną na patelni (jedna trzecia bez orzechów) wszystkie puste przestrzenie w formie.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Przykryj formę folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin w celu namoczenia.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Przed podaniem uwolnij ciasto z formy.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Udekoruj go na wierzchu rozpuszczoną czekoladą.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozłóż truskawki na wierzchu ciasta.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Podawaj ciasto do stołu. Smacznego!

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .

ważne!  Rozmiar formy powinien odpowiadać liczbie składników. Jeśli nie masz kształtu o średnicy odpowiedniej do przepisu lub chcesz upiec ciasto lub ciasto o większym lub mniejszym rozmiarze, wykonaj prawidłowe obliczenia i nie popełnij błędu, artykuł o tym pomoże, jak wybrać kształt o pożądanej średnicy .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy