skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz paprykę z nasion i pokrój ją cienko. To będzie podstawa sałatki. Natychmiast zmyliśmy im danie.
Krok 2:
Obierz czosnek, umyj go, wysusz i drobno posiekaj. Wysyłamy do miski i posypujemy mieszanką pokruszonej papryki(najlepiej czerwonej ostrej).
Krok 3:
Pokrój zieloną cebulę w paski.
Krok 4:
Pokruszymy gotowe grzyby drzewne w formacie, który najbardziej Ci się podoba.
Krok 5:
Lekko zmiażdż ogórek nożem, bijąc go na wierzchu. A potem pokroimy grubo.
Krok 6:
Wysyłając grzyby i ogórki do miski, posiekaj koperek, połącz wszystko w misce. Posyp cukrem, posyp to piękno octem, sosami i olejem. Dobrze wymieszaj. Połóż to wszystko na pieprzu i posyp sezamem. Dobrze byłoby podawać sałatkę na zimno.
i więcej porad
jeśli nie masz gotowych grzybów drzewnych, ale jest puste miejsce, napełnij je wcześniej przez 2-3 godziny, to znaczy gotuj zgodnie z instrukcjami. A następnie gotuj je w innej wodzie przez 10 minut. Napełnij zimną wodą, trzymaj je w niej. Gdy tylko się powiększą, możesz użyć, osuszając je serwetką.
sugerowane przeze mnie składniki można zmieniać – według własnego gustu.
możesz usmażyć użyte składniki w oleju, w którym smażono czosnek i przyprawy. Ale zdobądź bardzo kaloryczne danie.
olej można wziąć nie tylko sezam.
kiedy wlejesz cukier, nie spiesz się, aby wszystko od razu rozłożyć – posmakuj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Sos ostrygowy - 121 kcal/100g
- Grzyby drzewne - 91 kcal/100g