cebula z marchewką na zimę
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj marynatę. Zmiel pomidory z czosnkiem w blenderze. Dodaj sól, pieprz, ocet, olej. Wszystko dobrze wymieszaj i pozwól mu się zaparzyć.
W międzyczasie drobno pocieramy marchewki. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
wlej posiekane warzywa do rondla, wymieszaj. Wlać marynatę.
gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut.
układamy cebulę z marchewką w przygotowanych i wysterylizowanych ciepłych słoikach. Przed wysłaniem do miejsca przechowywania puszki należy pozostawić przykryte na jeden dzień w temperaturze pokojowej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g