cebula z marchewką na zimę

Uniwersalny zbiór marchwi z cebulą na zimę. Spróbuj! Zawsze przygotowuję kilka słoików na zimę zgodnie z tym przepisem. Ten uniwersalny przepis-marchewka z cebulą nadaje się do stosowania jako niezależne danie i jako dodatek do sałatek lub smażenia.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 55 % 6 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

najpierw przygotuj marynatę. Zmiel pomidory z czosnkiem w blenderze. Dodaj sól, pieprz, ocet, olej. Wszystko dobrze wymieszaj i pozwól mu się zaparzyć.

W międzyczasie drobno pocieramy marchewki. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.

wlej posiekane warzywa do rondla, wymieszaj. Wlać marynatę.
gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut.

układamy cebulę z marchewką w przygotowanych i wysterylizowanych ciepłych słoikach. Przed wysłaniem do miejsca przechowywania puszki należy pozostawić przykryte na jeden dzień w temperaturze pokojowej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy