Sałatka-sos ziołowy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
posiekaj 1 średni pęczek pietruszki, koperku i szczypiorku. Wlej sok z połowy cytryny, sól i dokładnie wymieszaj, możesz nawet zmiażdżyć ręce, aby warzywa stały się bardziej miękkie.
wymieszaj grubo posiekane kapary, posyp drobno startą skórką z połowy cytryny, polej oliwą z oliwek i odstaw na 15-20 minut.
Bardzo dobry-do mięsa i kurczaka!
wymieszaj grubo posiekane kapary, posyp drobno startą skórką z połowy cytryny, polej oliwą z oliwek i odstaw na 15-20 minut.
Bardzo dobry-do mięsa i kurczaka!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g