Sałatka-sos ziołowy

bardzo zdrowa, witaminowa sałatka z zieleni-koniecznie spróbuj! Łatwe I Proste!Szybko i smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 81 % 25 g
węglowodany 13 % 4 g
252 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min
posiekaj 1 średni pęczek pietruszki, koperku i szczypiorku. Wlej sok z połowy cytryny, sól i dokładnie wymieszaj, możesz nawet zmiażdżyć ręce, aby warzywa stały się bardziej miękkie.

wymieszaj grubo posiekane kapary, posyp drobno startą skórką z połowy cytryny, polej oliwą z oliwek i odstaw na 15-20 minut.

Bardzo dobry-do mięsa i kurczaka!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy