skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty potrzebne do ugotowania kawioru z cukinii z burakami.
Krok 2:
Ugotuj buraki.
Krok 3:
Cukinia wybierz Młode, ale duże, usuń nasiona i skórę.
Krok 4:
Zetrzyj buraki na grubej tarce
Krok 5:
Cukinię zetrzyj na grubej tarce
Krok 6:
Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie, wlej olej roślinny na dno patelni, włóż cebulę i smaż na umiarkowanie dużym ogniu, aż będzie przezroczysta, cały czas mieszając. Jeśli lubisz, możesz doprowadzić cebulę do lekko złotego koloru (ważne jest, aby się nie przypaliła, w przeciwnym razie smak kawioru będzie gorzki).
Krok 7:
Zmniejsz ogień do średniego. Dodaj sól, cukier, cukinię, buraki, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. 5-7 minut przed końcem duszenia dodaj ocet.
Krok 8:
Ułóż sałatkę w wysterylizowanych słoikach i zwiń.
Krok 9:
Przechowuj w chłodnym miejscu. Smacznego!
aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g