przekąska z pomidorów w pikantnej marynacie miodowej

szybka przekąska dla miłośników pomidorów. Mamy już świeże pomidory polowe, bardzo smaczne i pachnące. Przygotujemy z nich wspaniałą przekąskę. Może być spożywany jako niezależne danie przed głównym lub może być stosowany jako dodatek do gotowanych ziemniaków przez tych, którzy poszczą. Dla miłośników ostryatinki! Zrób to dzisiaj-w sobotę już spróbujesz.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 50 % 8 g
węglowodany 44 % 7 g
101 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Główni aktorzy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pomidory kroimy w kółka o grubości jednego cm wygodnie jest to zrobić nożem z falistą lub ząbkowaną krawędzią laserową.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj cebulę w cienkie pierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Aby przygotować tę przekąskę, musisz wziąć szeroki pojemnik. Idealny jest plastikowy pojemnik z próżniowym systemem usuwania powietrza. Rozłóż pomidory i cebulę warstwami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj czosnek i ostrą paprykę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Robimy marynatę-mieszamy wszystkie produkty w misce i ubijamy, aby sól się rozpuściła.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zalej pomidory marynatą z cebulą. Może się wydawać, że marynata jest niewielka, ale tak nie jest. Pomidory dadzą sok. Jeszcze chwila. Miód-koniecznie! Nie powinieneś zastępować cukru. Nie ten zapach zadziała! Zamknij pojemnik i delikatnie potrząśnij przez 30 sekund. Pozostaw na kilka godzin w temperaturze pokojowej. Następnie zamykamy pokrywkę, wkładamy do lodówki i zapominamy o nich na dwa dni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A potem raz-i znajdujemy losowo! Taka niespodzianka! Świetna przekąska i dodatek do ziemniaków i mięsa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy