skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Główni aktorzy.
Krok 2:
Pomidory kroimy w kółka o grubości jednego cm wygodnie jest to zrobić nożem z falistą lub ząbkowaną krawędzią laserową.
Krok 3:
Posiekaj cebulę w cienkie pierścienie.
Krok 4:
Aby przygotować tę przekąskę, musisz wziąć szeroki pojemnik. Idealny jest plastikowy pojemnik z próżniowym systemem usuwania powietrza. Rozłóż pomidory i cebulę warstwami.
Krok 5:
Drobno posiekaj czosnek i ostrą paprykę.
Krok 6:
Robimy marynatę-mieszamy wszystkie produkty w misce i ubijamy, aby sól się rozpuściła.
Krok 7:
Zalej pomidory marynatą z cebulą. Może się wydawać, że marynata jest niewielka, ale tak nie jest. Pomidory dadzą sok. Jeszcze chwila. Miód-koniecznie! Nie powinieneś zastępować cukru. Nie ten zapach zadziała! Zamknij pojemnik i delikatnie potrząśnij przez 30 sekund. Pozostaw na kilka godzin w temperaturze pokojowej. Następnie zamykamy pokrywkę, wkładamy do lodówki i zapominamy o nich na dwa dni.
Krok 8:
A potem raz-i znajdujemy losowo! Taka niespodzianka! Świetna przekąska i dodatek do ziemniaków i mięsa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g