ogórki z czosnkiem i musztardą w proszku na zimę
skład / składniki
40
porcje:
metoda gotowania
ogórki umyć, przygotować, pokroić na cztery części wzdłuż i włożyć do odpowiedniego emaliowanego pojemnika. Wlać przygotowane wypełnienie i pozostawić na 2 godziny. Mieszaj co pół godziny. Następnie ułóż ogórki w 1-litrowych słoikach, zalej tym samym sokiem, sterylizuj słoiki w łaźni wodnej przez 10 minut. Następnie zwiń.
przygotowanie wypełnienia jest bardzo łatwe: wystarczy wymieszać wszystkie składniki i to wszystko)) ogórki są po prostu eleganckie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Musztarda w proszku - 378 kcal/100g