ogórki z czosnkiem i musztardą w proszku na zimę

eleganckie ogórki rozjaśnią długie zimowe dni. Ogórki w musztardzie smakują niesamowicie, moja rodzina jest nimi zachwycona.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 63 % 5 g
49 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

ogórki umyć, przygotować, pokroić na cztery części wzdłuż i włożyć do odpowiedniego emaliowanego pojemnika. Wlać przygotowane wypełnienie i pozostawić na 2 godziny. Mieszaj co pół godziny. Następnie ułóż ogórki w 1-litrowych słoikach, zalej tym samym sokiem, sterylizuj słoiki w łaźni wodnej przez 10 minut. Następnie zwiń.
przygotowanie wypełnienia jest bardzo łatwe: wystarczy wymieszać wszystkie składniki i to wszystko)) ogórki są po prostu eleganckie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Musztarda w proszku - 378   kcal/100g

Podobne przepisy