skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zbierz składniki sałatki
Krok 2:
Pokrój kiełbasę w małe cienkie paski (lub kostki, które są bardziej znane)
Krok 3:
Ząbek czosnku obierz i przepchnij przez prasę do czosnku
Krok 4:
Kiełbasę wymieszać z majonezem i czosnkiem, mocno ubić, przykryć miskę folią i odstawić na noc do marynowania w chłodnym miejscu.
Krok 5:
Jeśli ktoś może sobie wyobrazić tkaninę maskującą & quot; z głowy & quot; - to nie musi robić tego kroku. Wziąłem kurtkę mojego syna, kartkę papieru, okrążyłem miskę, w której miałem podać sałatkę, i znalazłem fragment ornamentu, który postanowiłem wziąć za próbkę.
Krok 6:
Przed podaniem musisz przenieść główną sałatkę do miski, w której będziesz podawać. Wzięłam stalową, żeby było & quot; po męsku & quot;. No i poza tym w szkle byłoby jakieś zupełnie niezrozumiałe & quot;przebranie & quot;: całe mięso by było widoczne.
Krok 7:
Teraz potrzebujemy trzech do czterech kwaśnych składników o kolorach zbliżonych do tkaniny maskującej. Mam zielone oliwki, czarne i pieprz (gotowe ze słoika, jeśli tak nie jest, myślę, że jasna papryka z lecho lub, w najgorszym przypadku, świeża żółta papryka)
Krok 8:
Drobno posiekaj elementy wystroju. Naprawdę bardzo drobno, prawie jak czosnek. Przyznaję, że możesz to zrobić jako Chopper, który ma.
Krok 9:
Cóż, a następnie, patrząc na próbkę tkaniny maskującej, rozłóż podobne plamki na sałatce z kiełbasy.
Krok 10:
Dobrze zamaskowany?
Krok 11:
Jeśli wynik poprzedniego kroku Cię zadowolił (i w ogóle nie ma już czasu na głupotę) - możesz założyć, że sałatka "przebranie" jest gotowa. Jeśli chcesz, możesz wziąć kolejną łyżkę majonezu, włożyć ją do plastikowej torby z odciętą krawędzią lub strzykawką, taką jak moja, i dodatkowo narysować kontury każdej plamy.
jeszcze, żałuję, że nie miałem pod ręką normalnych czarnych oliwek, były tylko Kalamata, a one były fioletowe. Czarny kolor będzie bardziej "maskujący"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Cervelat - 425 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g