ogórki w marynacie musztarda olej ocet

zwykła marynata w oryginalnej pikantnej wersji! Niesamowicie pyszne ogórki z musztardą, gotuję nie pierwszy rok!
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 58 % 7 g
67 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

ogórki moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie. Następnie przyciąć tyłki i nosy. Pokrój na dwie lub cztery części, w zależności od wielkości ogórka. Posyp solą i odstaw na 3 godziny. Teraz przygotuj mieszankę musztardy, cukru, octu, czosnku, pieprzu, wlej wszystko do ogórków i odstaw na kolejne 1,5 godziny.
podczas gdy ogórki "myślą", powinieneś przygotować słoiki i pokrywki. Zagotuj pokrywki i pasteryzuj słoiki w łaźni wodnej.
teraz układamy ogórki w słoikach, wlewamy powstały sok. Sterylizuj w wodzie przez 20 minut, a następnie zwiń, Odwróć pokrywki, zawiń, aż ostygną.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy