ogórki w marynacie musztarda olej ocet
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
ogórki moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie. Następnie przyciąć tyłki i nosy. Pokrój na dwie lub cztery części, w zależności od wielkości ogórka. Posyp solą i odstaw na 3 godziny. Teraz przygotuj mieszankę musztardy, cukru, octu, czosnku, pieprzu, wlej wszystko do ogórków i odstaw na kolejne 1,5 godziny.
podczas gdy ogórki "myślą", powinieneś przygotować słoiki i pokrywki. Zagotuj pokrywki i pasteryzuj słoiki w łaźni wodnej.
teraz układamy ogórki w słoikach, wlewamy powstały sok. Sterylizuj w wodzie przez 20 minut, a następnie zwiń, Odwróć pokrywki, zawiń, aż ostygną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g