przekąska & quot; Hipopotam"

bardzo smaczna i urocza przekąska na świąteczny stół! Smak! Niezrównany smak! Bakłażan z czosnkiem to niesamowita przekąska. Mężczyźni to docenią.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 50 % 2 g
węglowodany 50 % 2 g
21 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

dokładnie opłucz bakłażany, wykonaj cięcia wzdłużne wzdłuż nie do samego końca.
powstałe półfabrykaty gotować w marynacie przez 15 minut. Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia.

do nadzienia musisz połączyć: posiekany obrany czosnek, drobno posiekane warzywa, olej roślinny.
schłodzone bakłażany farsz, umieszczając nadzienie w nacięciach i nadając bakłażanowi cały wygląd.

Zostaw przekąskę w lodówce., żeby się nasiąkła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g

Podobne przepisy