Przekąska Hipopotam
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
dokładnie opłucz bakłażany, wykonaj cięcia wzdłużne wzdłuż nie do samego końca.
powstałe półfabrykaty gotować w marynacie przez 15 minut. Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia.
do nadzienia musisz połączyć: posiekany obrany czosnek, drobno posiekane warzywa, olej roślinny.
schłodzone bakłażany farsz, umieszczając nadzienie w nacięciach i nadając bakłażanowi cały wygląd.
Zostaw przekąskę w lodówce., żeby się nasiąkła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g