skład / składniki
gotowanie krok po kroku
1. Bardzo ważne jest, jak zetrzesz marchewki. Powinien być wąski, długi, dość gruby-około 5 mm. Taki wynik pozwala mi osiągnąć niemiecka Tarka Broun. Na zwykłej tarce jest to możliwe, jeśli pod kątem pocierasz marchewki po największej stronie, aby uzyskać pożądaną długość.
2. Cebulę pokroić w cienkie paski i lekko podsmażyć na złoty kolor na oliwie z oliwek. Ostudzić i usunąć łyżką cedzakową z minimalną ilością oleju.
3. Pokrój paprykę w cienkie paski (3-5 mm).
4. Do sosu: wymieszaj olej, ocet, sól, czerwoną paprykę, cukier i kolendrę (zmiażdżoną).
5. Teraz najważniejsze jest" wyciśnięcie " marchewki. Musisz zagnieść go jak ciasto. Należy to zrobić wyłącznie rękami. Wtedy wszystko działa tak, jak powinno. Surową marchewkę należy wycisnąć, aż sok obficie przepłynie między palcami.
6. Wymieszaj marchewki, smażoną cebulę i paprykę, dopraw sosem.
7. Pozostaw sałatkę do zaparzenia w chłodnym miejscu przez 30 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal / 100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g