pikantne marchewki po koreańsku

Prawdziwa koreańska marchewka to po prostu nieporównywalny smak! To najlepszy przepis na koreańską marchewkę, jaki próbowałem. Koreańska marchewka przepis, który jako amator gotuję na różne sposoby i od dawna, ale Ostatnio próbowałem w rodzinie o koreańskich korzeniach, szczególnie smacznie ugotowanej! Ten przepis jest moim zdaniem najlepszy i oczywiście go spisałam i wdrożyłam. Teraz dzielę się z wami.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 48 % 11 g
węglowodany 43 % 10 g
150 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

1. Bardzo ważne jest, jak zetrzesz marchewki. Powinien być wąski, długi, dość gruby-około 5 mm. Taki wynik pozwala mi osiągnąć niemiecka Tarka Broun. Na zwykłej tarce jest to możliwe, jeśli pod kątem pocierasz marchewki po największej stronie, aby uzyskać pożądaną długość.
2. Cebulę pokroić w cienkie paski i lekko podsmażyć na złoty kolor na oliwie z oliwek. Ostudzić i usunąć łyżką cedzakową z minimalną ilością oleju.
3. Pokrój paprykę w cienkie paski (3-5 mm).
4. Do sosu: wymieszaj olej, ocet, sól, czerwoną paprykę, cukier i kolendrę (zmiażdżoną).
5. Teraz najważniejsze jest" wyciśnięcie " marchewki. Musisz zagnieść go jak ciasto. Należy to zrobić wyłącznie rękami. Wtedy wszystko działa tak, jak powinno. Surową marchewkę należy wycisnąć, aż sok obficie przepłynie między palcami.
6. Wymieszaj marchewki, smażoną cebulę i paprykę, dopraw sosem.
7. Pozostaw sałatkę do zaparzenia w chłodnym miejscu przez 30 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal / 100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy