kapusta koreańska z burakami

bardzo prosty i pyszny przepis na wspaniałą przekąskę!
WiolettaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 93 % 14 g
56 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

kulinarny przepis na to danie znalazłem w jednej książce kucharskiej na temat przygotowywania różnych sałatek. Jak się później okazało-czas spędzony na przygotowaniu tej sałatki został łatwo zrekompensowany smakiem i sytością koreańskiej sałatki z kapustą z burakami. Oferujemy również przygotowanie tego wspaniałego dania kuchni koreańskiej.
na początek weź średniej wielkości buraki, umyj je i ugotuj. Następnie pokrój buraki w paski. Weź kapustę, posiekaj ją niezbyt drobno. Pokrój cebulę w pierścienie. Rozpuść cukier, sól we wrzącej wodzie, następnie dodaj ocet i wyślij warzywa do gotowania przez 10 minut. Następnie gorące warzywa należy ułożyć w słoikach, zalać gotowaną marynatą i wysterylizować w prawie wrzącej wodzie. Proces sterylizacji trwa zwykle nie dłużej niż 15 minut. W ten sposób przygotowaliśmy pyszne jedzenie.
Koreańska Sałatka z jarmużu z burakami doskonale zaspokoi głód i poradzi sobie z żarłocznym apetytem w każdej rodzinie. Otrzymasz mnóstwo pochwał w swoim adresie. Życzymy smacznego i sukcesów w gotowaniu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy