skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kulinarny przepis na to danie znalazłem w jednej książce kucharskiej na temat przygotowywania różnych sałatek. Jak się później okazało-czas spędzony na przygotowaniu tej sałatki został łatwo zrekompensowany smakiem i sytością koreańskiej sałatki z kapustą z burakami. Oferujemy również przygotowanie tego wspaniałego dania kuchni koreańskiej.
na początek weź średniej wielkości buraki, umyj je i ugotuj. Następnie pokrój buraki w paski. Weź kapustę, posiekaj ją niezbyt drobno. Pokrój cebulę w pierścienie. Rozpuść cukier, sól we wrzącej wodzie, następnie dodaj ocet i wyślij warzywa do gotowania przez 10 minut. Następnie gorące warzywa należy ułożyć w słoikach, zalać gotowaną marynatą i wysterylizować w prawie wrzącej wodzie. Proces sterylizacji trwa zwykle nie dłużej niż 15 minut. W ten sposób przygotowaliśmy pyszne jedzenie.
Koreańska Sałatka z jarmużu z burakami doskonale zaspokoi głód i poradzi sobie z żarłocznym apetytem w każdej rodzinie. Otrzymasz mnóstwo pochwał w swoim adresie. Życzymy smacznego i sukcesów w gotowaniu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g