skład / składniki
metoda gotowania
cała historia ludzkości to historia wynalazku żywności. Nawet w czasach, gdy tylko człowiek nauczył się strzelać, kudłate strażniczki paleniska zastanawiały się, jak najlepiej smażyć mięso. Ostatecznie zdecydowano się na mięso, ale warzywa przez długi czas uważano za pokarm chłopów. Chłopi nie zawracali sobie głowy wykwintnymi przepisami kulinarnymi, więc wynalezienie sałatek zostało odłożone na wiele lat. Ale teraz sałatki robią wszystko i w dowolnej kombinacji. Czerwona kapusta wydaje się nieco szorstka, ale zawiera nie tylko garbniki, które przedłużają młodość, ale także antocyjany. Dlatego czerwona kapusta jest zdrowa na surowo.
wymieszaj 100 ml. gorącej wody z jedną łyżką rumu. I moczymy rodzynki w tej odwadze. Powinien stać co najmniej godzinę, a aby woda szybko się nie ochłodziła, Zamknij szklankę pokrywką.
kroimy kapustę w bardzo cienkie paski, możesz użyć kombajnu lub zetrzeć. Następnie zdecydowanie musisz go trochę posolić i wstrząsnąć. W głębokiej misce wymieszaj kapustę z płatkami kokosowymi. Dodaj rodzynki.
wymieszaj wszystkie składniki sosu, lekko ubij je trzepaczką i dopraw sałatkę. Podawaj natychmiast. Chcę też dodać, że przepis zawiera Rum, co oznacza, że dzieci nie mogą podawać tej sałatki. W przypadku dzieci Rum zastępuje się słabym roztworem cukru.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Czerwona kapusta - 27 kcal/100g
- Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Masło orzechowe - 570 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g