skład / składniki
metoda gotowania
kto z nas nie lubi małosolnego śledzia z ziemniakami i zieloną cebulką? Czy zdarzyło ci się, że tłusty śledź wcale nie był tak tłusty, ale po prostu wypełniony kawiorem? Myślę, że każdemu się przydarzyło. Oto jedzenie dwa w jednym: użyj śledzia zgodnie z jego przeznaczeniem i ugotuj kawior śledziowy zgodnie z następującym przepisem.
kawior śledziowy będzie szczególnie smaczny, jeśli wcześniej namoczysz go w mleku (to samo można powiedzieć o samym śledziu). Przekręć solony kawior przez maszynę do mięsa. Posiekaj cebulę i wymieszaj z kawiorem, dodaj granulowany cukier, ocet stołowy i sól. Wlej olej roślinny i wymieszaj. Przygotuj warzywa i warzywa: opłucz i osusz. Pokrój pomidory w plastry, ogórki w kółka. Pięknie ułóż kawior śledziowy na talerzu pokrytym liśćmi zielonej sałaty i udekoruj plasterkami czerwonych pomidorów i świeżych ogórków. Na wierzch naczynia posyp drobno posiekaną zieloną cebulą.
aby po rybie nie pozostał nieprzyjemny zapach, pij wodę z cytryną.
użyj fantazji w kuchni i nigdy nie pozwól, aby Inspiracja cię opuściła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kawior czerwony - 245 kcal/100g