kawior śledziowy

ten przysmak przypadnie do gustu każdemu!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 44 % 7 g
węglowodany 25 % 4 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

kto z nas nie lubi małosolnego śledzia z ziemniakami i zieloną cebulką? Czy zdarzyło ci się, że tłusty śledź wcale nie był tak tłusty, ale po prostu wypełniony kawiorem? Myślę, że każdemu się przydarzyło. Oto jedzenie dwa w jednym: użyj śledzia zgodnie z jego przeznaczeniem i ugotuj kawior śledziowy zgodnie z następującym przepisem.
kawior śledziowy będzie szczególnie smaczny, jeśli wcześniej namoczysz go w mleku (to samo można powiedzieć o samym śledziu). Przekręć solony kawior przez maszynę do mięsa. Posiekaj cebulę i wymieszaj z kawiorem, dodaj granulowany cukier, ocet stołowy i sól. Wlej olej roślinny i wymieszaj. Przygotuj warzywa i warzywa: opłucz i osusz. Pokrój pomidory w plastry, ogórki w kółka. Pięknie ułóż kawior śledziowy na talerzu pokrytym liśćmi zielonej sałaty i udekoruj plasterkami czerwonych pomidorów i świeżych ogórków. Na wierzch naczynia posyp drobno posiekaną zieloną cebulą.
aby po rybie nie pozostał nieprzyjemny zapach, pij wodę z cytryną.
użyj fantazji w kuchni i nigdy nie pozwól, aby Inspiracja cię opuściła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kawior czerwony - 245   kcal/100g

Podobne przepisy