papryka w puszkach

Teraz to warzywo będzie zachwycać przez cały rok! I łatwo to zrobić!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 50 % 5 g
56 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 8 D

robię dużą liczbę półfabrykatów na zimę. Robię różne sałatki, więc osobno zamykam warzywa. Uwielbiam jeść soloną paprykę w zimowe wieczory, dlatego zamykam kilka słoików tej przekąski na zimę. A teraz powiem ci kulinarny przepis na takie jedzenie jak papryka w puszkach. Zaczynamy od umycia pieprzu, usunięcia nasion i przecięcia go na pół. Teraz przygotowujemy marynatę do konserw. Aby to zrobić, wlej wodę do rondla i zagotuj, a następnie dodaj do niego granulowany cukier, sól, esencję octową i olej roślinny, wszystko dobrze wymieszaj. Pozwól naszej masie gotować się przez kilka minut. Następnie w porcjach wkładamy przygotowaną paprykę do rondla i gotujemy przez około 5-7 minut. Kiedy cała papryka jest ugotowana w ten sposób, szczelnie wkładamy ją do umytych i wysuszonych słoików warstwami: papryką, czosnkiem, ziołami, a następnie zalewamy marynatą. Następnie sterylizujemy słoiki przez 15-20 minut. Po tym czasie wyjmujemy słoiki, zwijamy je i usuwamy w ciepłe miejsce, aż ostygną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy