skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Wybierz gęste pomidory średniej wielkości, bez różnicy okrągłego lub owalnego kształtu. Umyj pomidory, pokrój na pół i usuń łodygę.
Krok 3:
Obierz czosnek i paprykę. Należy je zmielić w robocie kuchennym, blenderze lub zetrzeć i wymieszać.
Krok 4:
Marchewki należy również obrać i zetrzeć na średniej tarce.
Krok 5:
Opłucz i drobno posiekaj warzywa.
Krok 6:
Gotowanie marynaty. Aby to zrobić, wymieszaj ocet z olejem roślinnym, solą i cukrem, dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Weź dowolny pojemnik z hermetyczną pokrywką, możesz słoik. Zaczynamy układać warstwy: najpierw pomidory cięte do góry, na nich mieszankę papryki z czosnkiem, a następnie posypać czarnym i czerwonym pieprzem mielonym. Na wierzchu marchewki i zioła i tak powtarzamy.
Krok 8:
Dostałem w dwóch warstwach. Na wierzch równomiernie zalej marynatą.
Krok 9:
Zamknij pokrywkę i odwróć do góry nogami. Wkładamy do lodówki.
Krok 10:
Po 8-10 godzinach nasza przekąska jest gotowa. Koreańskie pomidory można przechowywać przez kilka dni w lodówce, ale nie trzeba ich odwracać do góry nogami. Smacznego!
- pomidory w stylu koreańskim można gotować bez marchewki.
- możesz zmienić ostrość przekąski, w zależności od preferencji smakowych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g