szybko marynowane ogórki w pojemniku

pikantna przekąska z ogórków. Świeży smak na twoim stole! Zachwyć swoich bliskich wspaniałą przekąską warzywną z młodych ogórków! Świetny dodatek do gorących napojów.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
41 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zestaw produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ogórki na cztery części wzdłuż. Posiekaj czosnek, pieprz i zioła. Wymieszaj sól i miód. Możesz wziąć więcej soli. Dodaj ocet i dobrze ubij.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść ogórki w małym pojemniku, przykryj pikantną mieszanką. Następnie wlej marynatę na wierzch, posyp świeżo zmielonym pieprzem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zamykamy pojemnik i dobrze potrząsamy przez około pół minuty. Następnie usuwamy ogórki w lodówce na półtorej godziny. Chociaż po pół godzinie są już całkiem jadalne! Próbujemy! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy