szybko marynowane ogórki w pojemniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw produktów.
Krok 2:
Pokrój ogórki na cztery części wzdłuż. Posiekaj czosnek, pieprz i zioła. Wymieszaj sól i miód. Możesz wziąć więcej soli. Dodaj ocet i dobrze ubij.
Krok 3:
Umieść ogórki w małym pojemniku, przykryj pikantną mieszanką. Następnie wlej marynatę na wierzch, posyp świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 4:
Zamykamy pojemnik i dobrze potrząsamy przez około pół minuty. Następnie usuwamy ogórki w lodówce na półtorej godziny. Chociaż po pół godzinie są już całkiem jadalne! Próbujemy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g