PASTA śledziowa z cebulą
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
cebulę obrać i drobno posiekać.
w śledziu odetnij głowę, usuń wnętrzności i dobrze opłucz rybę pod bieżącą wodą. Osusz ręcznikami papierowymi.
ostrym nożem zdejmij skórę ze śledzia i oddziel filety od kości.
przygotowany filet wraz z cebulą pokroić w mięso mielone ciężkim nożem lub przepuścić przez maszynkę do mięsa lub posiekać blenderem.
dopraw powstałą masę śmietaną i dokładnie wymieszaj. Włóż do salaterki i udekoruj drobno posiekaną zieloną cebulą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g