Pasta śledziowa z cebulą

pyszna i zdrowa przekąska ze śledzia z cebulą czeka na podanie! Dobrze jest podawać naleśniki z taką przekąską, nie gotowane na mleku, ale na mieszance ciemnego piwa ze śmietaną: na 1 butelkę piwa – 200 g tłustej śmietany, 2 jajka i około 1,5 szklanki mąki. Jeśli ciasto okaże się zbyt gęste, rozcieńczyć je wodą gazowaną. Łatwe I Proste!Szybko I Łatwo!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 52 % 12 g
węglowodany 13 % 3 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

cebulę obrać i drobno posiekać.

w śledziu odetnij głowę, usuń wnętrzności i dobrze opłucz rybę pod bieżącą wodą. Osusz ręcznikami papierowymi.

ostrym nożem zdejmij skórę ze śledzia i oddziel filety od kości.

przygotowany filet wraz z cebulą pokroić w mięso mielone ciężkim nożem lub przepuścić przez maszynkę do mięsa lub posiekać blenderem.

dopraw powstałą masę śmietaną i dokładnie wymieszaj. Włóż do salaterki i udekoruj drobno posiekaną zieloną cebulą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy