pyszna przekąska pomidorowa
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
pokrój pomidory w plasterki, cebulę w półpierścienie.
przygotuj marynatę-drobno posiekaj czosnek (nie wyciskaj), dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
aby marynować tę przekąskę, musisz wziąć słoik lub wygodny pojemnik, mam do tego specjalne pojemniki.
ułóż pomidory i cebulę warstwami.
wlać marynatę.
marynata może wydawać się niewielka, ale tak nie jest. Pomidory dadzą sok.
jeszcze chwila.
miód-koniecznie! Nie powinieneś zastępować cukru. Nie ten zapach zadziała.
Zamknij szczelnie. Wstaw do lodówki na jeden dzień.
przygotuj marynatę-drobno posiekaj czosnek (nie wyciskaj), dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
aby marynować tę przekąskę, musisz wziąć słoik lub wygodny pojemnik, mam do tego specjalne pojemniki.
ułóż pomidory i cebulę warstwami.
wlać marynatę.
marynata może wydawać się niewielka, ale tak nie jest. Pomidory dadzą sok.
jeszcze chwila.
miód-koniecznie! Nie powinieneś zastępować cukru. Nie ten zapach zadziała.
Zamknij szczelnie. Wstaw do lodówki na jeden dzień.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g