pyszna przekąska pomidorowa

pyszna przekąska, ta marynata sprawi, że nawet bez smaku pomidory będą jasne. Bardzo ciekawy przepis, łatwy i prosty do wykonania i nie daj się zwieść obecności miodu, w ogóle go tam nie czuje.
wiaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 70 % 16 g
węglowodany 26 % 6 g
168 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 15 min
pokrój pomidory w plasterki, cebulę w półpierścienie.

przygotuj marynatę-drobno posiekaj czosnek (nie wyciskaj), dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

aby marynować tę przekąskę, musisz wziąć słoik lub wygodny pojemnik, mam do tego specjalne pojemniki.

ułóż pomidory i cebulę warstwami.

wlać marynatę.

marynata może wydawać się niewielka, ale tak nie jest. Pomidory dadzą sok.

jeszcze chwila.

miód-koniecznie! Nie powinieneś zastępować cukru. Nie ten zapach zadziała.

Zamknij szczelnie. Wstaw do lodówki na jeden dzień.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy