skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do grilla według tego przepisu weź królika około 1,5 kg i smalcu 0,5 kg. przed marynowaniem moczyć królika przez 5-10 godzin w wodzie.
Krok 2:
Do marynaty przyprawowej-tymianek, rozmaryn, majeranek, czarny pieprz, liść laurowy, 1 łyżeczka soli. A także olej roślinny 150 ml i białe wino 1 litr. Natychmiast zalej przyprawy olejem i pozostaw do ujawnienia smaku.
Krok 3:
Następnie pokrój cebulę w półpierścienie, przykryj łyżeczką soli i rozgnieć, aby sok mógł się rozpuścić.
Krok 4:
Pokrój królika. Możesz na filetach bez kości, możesz w kawałkach z kośćmi. Zrób to do smaku. W tym przypadku kebab w kawałkach na kości.
Krok 5:
Pokrój smalec na małe kawałki, wymieszaj z królikiem.
Krok 6:
Dopraw cebulą, polej winem i wymieszaj. Pozostaw mięso na 15 minut.
Krok 7:
Dodaj przyprawy w oleju do mięsa i dokładnie wymieszaj. I marynuj wszystko w lodówce przez 1,5-2 godziny!
Krok 8:
Mięso jest już marynowane-czas rozpalić Drewno!
Krok 9:
Podczas gdy węgle się gotują, nawlecz szaszłyki na szaszłyki. Między królikiem kawałek smalcu. W sumie 4 szaszłyki.
Krok 10:
Na poziomie, na którym będzie kebab, nie można opóźnić ręki o więcej niż 2 sekundy-węgle są gotowe, czas!
Krok 11:
Rozłóż szaszłyk na węglach na 20 minut smażenia.
Krok 12:
Jak tłuszcz zaczął kapać na węgle czas zacząć kręcić kebabem.
Krok 13:
Czas minął, danie jest udekorowane-czas zdjąć Kebab!
Krok 14:
Szybko strzelaj i podawaj na gorąco! Smacznego na świeżym powietrzu z pikantnym, szczególnie smacznym dzięki winu, kebabem z królika!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g