skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko, czego potrzebujemy. Tutaj: koperek, kurkuma i sól krystaliczna ryżu.
Krok 2:
Moczyć mięso sojowe w gorącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zwykle przez 10-20 minut.
Krok 3:
Podczas gdy mięso sojowe pęcznieje, pokrój cebulę na pół pierścienia i dodaj do niej trochę octu.
Krok 4:
Marchewki trzy na tarce do koreańskiej marchewki. Dobrze zmiksuj i dodaj trochę octu. Następnie wymieszaj marynowaną marchewkę i marynowaną cebulę.
Krok 5:
Spuchnięte mięso sojowe dokładnie spłukujemy zimną wodą. Wyciskać.
Krok 6:
Dodaj do marchewki z cebulą. Mieszać.
Krok 7:
Następnie wlej przyprawę do koreańskiej marchewki i czerwonej mielonej papryki na środek.
Krok 8:
Tutaj dodajemy trochę kurkumy.
Krok 9:
I trochę soli krystalicznej ryżu. Możesz zastąpić zwykłą sól, ale następnie zmniejszyć jej ilość.
Krok 10:
.
Krok 11:
Wlej olej roślinny na małą patelnię i włóż do ognia. Następnie napełnij wszystkie przyprawy gorącym olejem, aby odsłonić cały ich aromat.
Krok 12:
Dodaj pokrojony ogórek i trochę koperku.
Krok 13:
Wszystko dobrze wymieszaj i to wszystko, sałatka jest gotowa. Lepiej oczywiście odstawić na kilka godzin, wtedy sałatka zostanie zaparzona i będzie znacznie smaczniejsza. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mięso sojowe - 296 kcal/100g