Sałatka marchewkowa z mięsem sojowym

bardzo smaczna i łatwa do przygotowania sałatka. Spodoba ci się! Marchewka to taka sprawa, dodaj jakiś składnik, a nowa sałatka jest gotowa!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 65 % 13 g
węglowodany 30 % 6 g
139 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko, czego potrzebujemy. Tutaj: koperek, kurkuma i sól krystaliczna ryżu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Moczyć mięso sojowe w gorącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zwykle przez 10-20 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gdy mięso sojowe pęcznieje, pokrój cebulę na pół pierścienia i dodaj do niej trochę octu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Marchewki trzy na tarce do koreańskiej marchewki. Dobrze zmiksuj i dodaj trochę octu. Następnie wymieszaj marynowaną marchewkę i marynowaną cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Spuchnięte mięso sojowe dokładnie spłukujemy zimną wodą. Wyciskać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj do marchewki z cebulą. Mieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie wlej przyprawę do koreańskiej marchewki i czerwonej mielonej papryki na środek.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Tutaj dodajemy trochę kurkumy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I trochę soli krystalicznej ryżu. Możesz zastąpić zwykłą sól, ale następnie zmniejszyć jej ilość.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    .

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej olej roślinny na małą patelnię i włóż do ognia. Następnie napełnij wszystkie przyprawy gorącym olejem, aby odsłonić cały ich aromat.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj pokrojony ogórek i trochę koperku.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wszystko dobrze wymieszaj i to wszystko, sałatka jest gotowa. Lepiej oczywiście odstawić na kilka godzin, wtedy sałatka zostanie zaparzona i będzie znacznie smaczniejsza. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mięso sojowe - 296   kcal/100g

Podobne przepisy