szaszłyki z kurczaka po hawajsku
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filet z kurczaka opłucz pod bieżącą wodą i pokrój każdy na identyczne kawałki.
Krok 2:
Ostrym nożem obierz i wydrążaj ananasa, a następnie pokrój go w małe kostki.
Krok 3:
W głębokiej misce połącz starty imbir (można użyć suchego), przyprawę do kurczaka i sos sojowy. Dodaj filet z kurczaka i ananasa, wymieszaj, pozostaw do marynowania na 10-15 minut.
Krok 4:
Połóż marynowane mięso na szaszłykach razem z ananasem.
Krok 5:
Grilluj szaszłyki na rozżarzonych węglach, obracając je od czasu do czasu, aż będą całkowicie ugotowane przez 10-15 minut.
Krok 6:
Podawaj z ziołami. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g