skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania przepysznych ciast serowych o niezrównanym aromacie i najdelikatniejszym kremowym smaku.
Krok 2:
Zaczynamy przygotowywać ciasta i przesiać pięćset gramów mąki do dużej miski, dodać pół łyżeczki soli i wymieszać.
Krok 3:
Wlej trzysta mililitrów ciepłej przegotowanej wody do miski i mieszając zagniataj ciasto.
Krok 4:
Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.
Krok 5:
Rozłóż ciasto z miski na stole, a następnie ugniataj i zbierz w bryłę.
Krok 6:
Uformuj ciasto w kształt kiełbasy i podziel je na w przybliżeniu równe pięć kawałków.
Krok 7:
Bierzemy każdy kawałek ciasta maślanymi rękami, wlewamy trochę oleju roślinnego na wierzch i formujemy z niego ciasta.
Krok 8:
Rozłóż tortille na talerzu i przykryj czystym ręcznikiem, odstaw na około dwadzieścia minut.
Krok 9:
Po dwudziestu minutach układamy każde ciasto na stole i smarujemy olejem roślinnym, a następnie delikatnie rozciągamy ręce od środka do krawędzi, aż w niektórych miejscach ciasto będzie cienkie i przezroczyste.
Krok 10:
Złóż każde ciasto do pożądanego kształtu, pociągnij krawędzie do środka po obu stronach i rozłóż starty ser w wymaganej ilości na środku.
Krok 11:
Składamy każde ciasto po obu stronach, po czym łączymy i dobrze sklejamy krawędzie.
Krok 12:
Podgrzej patelnię na kuchence bez dodawania oleju i włóż do niej ciasto.
Krok 13:
Zamknij patelnię pokrywką i włączając piec do temperatury nieco większej niż średnia, smaż ciasto z jednej strony przez około dwie minuty.
Krok 14:
Po dwóch minutach obracamy tortillę na patelni.
Krok 15:
Posmaruj tortillę do smaku masłem.
Krok 16:
Przykryj patelnię pokrywką i smaż drugą stronę ciasta przez około minutę.
Krok 17:
Odwróć i rozłóż każdą tortillę z patelni na talerzu, a następnie posmaruj masłem do smaku.
Krok 18:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
szybszy i smaczniejszy niż domowy chleb! Rumiane tortille z serem w pośpiechu! Takie apetyczne i chrupiące tortille serowe są spożywane w ciągu kilku minut! Przygotowują się prosto i szybko, więc nawet początkujący gospodynie domowe doskonale poradzą sobie z ich gotowaniem. Można je smażyć na patelni bez oleju, uzyskując najbardziej rumiane wypieki o niezrównanym aromacie i najdelikatniejszym kremowym smaku. Spróbuj, to naprawdę pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g