naleśniki na mleku z twarogiem i czerwonym kawiorem

z pewnością podbiją swoją delikatnością i lekkością! Idealny przepis na robienie koronkowych i rumianych naleśników na mleku z nadzieniem z twarogu śmietankowego i czerwonego kawioru, który z pewnością przypadnie do gustu wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 7 g
tłuszcze 37 % 15 g
węglowodany 46 % 19 g
229 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych naleśników z nadzieniem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij trzy jaja kurze do głębokiej miski, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki cukru i jedną trzecią łyżeczki soli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do miski z mieszanką jajeczną.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż trzy łyżki kwaśnej śmietany do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej dwieście pięćdziesiąt gramów przesianej mąki pszennej do miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej pięćset mililitrów gorącego mleka do wspólnej miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce i rozpuść gęstą bazę w mleku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zagniatamy ciasto o wymaganej konsystencji, które następnie odstawiamy na trzydzieści minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego na patelnię i dobrze podgrzej na kuchence, a następnie wymieszaj przygotowane ciasto przed pieczeniem naleśników.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej wymaganą ilość ciasta na patelnię.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smażyć naleśniki w temperaturze pieca nieco większej niż średnia z każdej strony.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż upieczone naleśniki na talerzu i posmaruj je masłem do smaku.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pokrój część ugotowanych naleśników w paski i nałóż na każdą jednolitą warstwę kremowego twarogu zmieszanego z koperkiem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Owijamy paski naleśników w gęste bułki i kładziemy je na talerzu, po czym na każdym z nich układamy czerwony kawior do smaku.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

idealne naleśniki na mleku które nigdy nie przyklejają się do patelni. Cóż, bardzo prosty przepis na ciasto na domowe sajgonki! Są godne stołu samej królowej-naleśniki z bogatym nadzieniem wykonane z mleka! Najcieńsze, koronkowe i rumiane naleśniki budyniowe uzyskuje się tylko wtedy, gdy przepis na ich ciasto powstaje z dobrego mleka. Inną udaną opcją są naleśniki z prawdziwym kawiorem i kremowym twarogiem na serwatce, które podbijają swoją delikatnością i lekkością. Dzięki tak wyrafinowanemu, smacznemu i delikatnemu nadzieniu to ciasto może bezpiecznie twierdzić, że jest Królewskie! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy