skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych naleśników z nadzieniem.
Krok 2:
Rozbij trzy jaja kurze do głębokiej miski, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki cukru i jedną trzecią łyżeczki soli.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 4:
Wlej pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do miski z mieszanką jajeczną.
Krok 5:
Włóż trzy łyżki kwaśnej śmietany do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 6:
Wlej dwieście pięćdziesiąt gramów przesianej mąki pszennej do miski.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 8:
Wlej pięćset mililitrów gorącego mleka do wspólnej miski.
Krok 9:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i rozpuść gęstą bazę w mleku.
Krok 10:
Zagniatamy ciasto o wymaganej konsystencji, które następnie odstawiamy na trzydzieści minut.
Krok 11:
Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego na patelnię i dobrze podgrzej na kuchence, a następnie wymieszaj przygotowane ciasto przed pieczeniem naleśników.
Krok 12:
Wlej wymaganą ilość ciasta na patelnię.
Krok 13:
Smażyć naleśniki w temperaturze pieca nieco większej niż średnia z każdej strony.
Krok 14:
Rozłóż upieczone naleśniki na talerzu i posmaruj je masłem do smaku.
Krok 15:
Pokrój część ugotowanych naleśników w paski i nałóż na każdą jednolitą warstwę kremowego twarogu zmieszanego z koperkiem.
Krok 16:
Owijamy paski naleśników w gęste bułki i kładziemy je na talerzu, po czym na każdym z nich układamy czerwony kawior do smaku.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
idealne naleśniki na mleku które nigdy nie przyklejają się do patelni. Cóż, bardzo prosty przepis na ciasto na domowe sajgonki! Są godne stołu samej królowej-naleśniki z bogatym nadzieniem wykonane z mleka! Najcieńsze, koronkowe i rumiane naleśniki budyniowe uzyskuje się tylko wtedy, gdy przepis na ich ciasto powstaje z dobrego mleka. Inną udaną opcją są naleśniki z prawdziwym kawiorem i kremowym twarogiem na serwatce, które podbijają swoją delikatnością i lekkością. Dzięki tak wyrafinowanemu, smacznemu i delikatnemu nadzieniu to ciasto może bezpiecznie twierdzić, że jest Królewskie! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g