skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną soczystą przekąskę z cukinii z pomidorami, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Pokrój jedną średnią cukinię w plastry o grubości jednego centymetra.
Krok 3:
Krążki cukinii do smaku solimy i posypujemy mieszanką czarnej i czerwonej papryki.
Krok 4:
Wlej wymaganą ilość oleju roślinnego na patelnię i podgrzej ją na kuchence.
Krok 5:
Każde kółko cukinii jest dobrze zwinięte w mące.
Krok 6:
Rozłóż koła cukinii na patelni i smaż je na złoty kolor z obu stron.
Krok 7:
Rozłóż dwieście pięćdziesiąt gramów twarogu i jedną łyżkę kwaśnej śmietany w głębokiej misce.
Krok 8:
Zmiel twarożek ze śmietaną w misce miksującej na gładką masę.
Krok 9:
Wcieramy trzydzieści gramów twardego sera do miski z masą twarogową.
Krok 10:
Rozłóż pierwszą partię smażonych kawałków cukinii na talerzu.
Krok 11:
Dodaj dwa ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę do miski z masą twarogową.
Krok 12:
Drobno posiekaj koperek do smaku i włóż do miski z masą twarogową.
Krok 13:
Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce.
Krok 14:
Włóż trzy łyżki majonezu do miski z masą twarogową według uznania i smaku.
Krok 15:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki we wspólnej misce, a sos twarogowy na przekąskę jest gotowy.
Krok 16:
Na każdym smażonym kawałku cukinii rozłóż jednolitą warstwę gotowanej masy twarogowej.
Krok 17:
Rozłóż okrąg pomidora na wierzchu warstwy twarogu.
Krok 18:
Przykryj plasterek pomidora równomierną warstwą twarogu.
Krok 19:
Rozłóż kawałek smażonej cukinii na wierzchu twarogu.
Krok 20:
Rozłóż kolejną jednolitą warstwę twarogu na cukinii.
Krok 21:
Udekoruj zebraną przekąskę do smaku gałązką pietruszki i liśćmi bazylii.
Krok 22:
Rozłóż przygotowaną przekąskę z smażonej cukinii z pomidorami i dressingiem twarogowym na talerzu i podawaj.
Krok 23:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
przystawka z pieczonej cukinii z pomidorami i dressingiem twarogowym. Cóż, bardzo prosty przepis! Możesz jeść tyle, ile chcesz i nie poprawiać się-przystawka z sezonowej letniej cukinii! Latem za najtańszą, dietetyczną uważa się lekką, soczystą i delikatną przekąskę z cukinii z pomidorami, której nie wstydzi się podawać zarówno na wspólnym, jak i świątecznym stole! Przepisy na dania, które obejmują cukinię z pomidorami w gorącym czasie, są bardzo poszukiwane, ponieważ nie przeciążają żołądka i doskonale nasycają. Kiedy pytają mnie, co ugotować z cukinii, proponuję tę opcję! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g