przystawka z cukinii z pomidorami i dressingiem twarogowym

wspaniałe danie z sezonowej letniej cukinii z pomidorami! Idealny przepis na przygotowanie lekkiej, delikatnej i soczystej przekąski warzywnej z dressingiem twarogowym, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i bez wątpienia spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 5 g
tłuszcze 56 % 14 g
węglowodany 24 % 6 g
168 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną soczystą przekąskę z cukinii z pomidorami, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój jedną średnią cukinię w plastry o grubości jednego centymetra.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Krążki cukinii do smaku solimy i posypujemy mieszanką czarnej i czerwonej papryki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej wymaganą ilość oleju roślinnego na patelnię i podgrzej ją na kuchence.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Każde kółko cukinii jest dobrze zwinięte w mące.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż koła cukinii na patelni i smaż je na złoty kolor z obu stron.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż dwieście pięćdziesiąt gramów twarogu i jedną łyżkę kwaśnej śmietany w głębokiej misce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zmiel twarożek ze śmietaną w misce miksującej na gładką masę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wcieramy trzydzieści gramów twardego sera do miski z masą twarogową.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż pierwszą partię smażonych kawałków cukinii na talerzu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj dwa ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę do miski z masą twarogową.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Drobno posiekaj koperek do smaku i włóż do miski z masą twarogową.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż trzy łyżki majonezu do miski z masą twarogową według uznania i smaku.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki we wspólnej misce, a sos twarogowy na przekąskę jest gotowy.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Na każdym smażonym kawałku cukinii rozłóż jednolitą warstwę gotowanej masy twarogowej.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż okrąg pomidora na wierzchu warstwy twarogu.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Przykryj plasterek pomidora równomierną warstwą twarogu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż kawałek smażonej cukinii na wierzchu twarogu.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Rozłóż kolejną jednolitą warstwę twarogu na cukinii.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Udekoruj zebraną przekąskę do smaku gałązką pietruszki i liśćmi bazylii.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozłóż przygotowaną przekąskę z smażonej cukinii z pomidorami i dressingiem twarogowym na talerzu i podawaj.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

przystawka z pieczonej cukinii z pomidorami i dressingiem twarogowym. Cóż, bardzo prosty przepis! Możesz jeść tyle, ile chcesz i nie poprawiać się-przystawka z sezonowej letniej cukinii! Latem za najtańszą, dietetyczną uważa się lekką, soczystą i delikatną przekąskę z cukinii z pomidorami, której nie wstydzi się podawać zarówno na wspólnym, jak i świątecznym stole! Przepisy na dania, które obejmują cukinię z pomidorami w gorącym czasie, są bardzo poszukiwane, ponieważ nie przeciążają żołądka i doskonale nasycają. Kiedy pytają mnie, co ugotować z cukinii, proponuję tę opcję! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy