Wielkanoc czekoladowa bez jajek

Delikatna pyszna uczta, która nie pozostawi nikogo obojętnym! Moja rodzina bardzo lubi taką czekoladową Wielkanoc
svetaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 49 % 24 g
węglowodany 33 % 16 g
314 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Czekoladę doprowadzamy do stanu przyjemnie pachnącej czarnej zawiesiny za pomocą gorącej wody. Aby to zrobić, opuść mały pojemnik z czekoladą do dużego rondla z wrzącą wodą. Metoda nazywa się" kąpielą wodną " i oznacza, że wrząca woda nie powinna bezpośrednio dotykać tego, co ogrzewa się przez mały pojemnik.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj śmietanę z cukrem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Roztopioną czekoladę mieszamy z cukrem i śmietaną. Możesz ubić ich mieszaninę zarówno mikserem, jak i prostą ręczną trzepaczką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zmiękcz masło, aby ubić je razem z wanilią i startym twarogiem. Ubij oddzielnie od mieszanki czekoladowej. Zwróć uwagę, że twaróg musi być delikatny, a nie suchy. Z suchym twarogiem masa stanie się zbyt krucha, aby wyszła normalna Wielkanoc.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubita mieszanka twarogu i masła jest przenoszona do podstarzałej czekolady, stopniowo, łyżka po łyżce. Ubij ostateczny przedmiot na Wielkanoc tą samą trzepaczką / mikserem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlać kandyzowane owoce wrzącą wodą, pozostawić na 10 minut, aby usunąć nadmiar cukru i barwnika.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj orzechy, posiekane kandyzowane owoce do masy twarogowej, możesz użyć rodzynek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Forma Pasiasta jest pokryta czystą białą gazą (aby twaróg nie dotykał samej formy, w przeciwnym razie może wyciekać). Rozłóż rysunek na dnie formy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie rozłóż połowę masy twarogowej, tutaj możesz ustawić kandyzowane owoce na krawędzi do dekoracji,a resztę masy twarogowej ułożyć.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przykryj górę gazą, umieść miskę, a na niej ładunek, na przykład słoik z wodą lub piklami. Wkładamy na zimno i pozostawiamy na co najmniej 12 godzin.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotową czekoladową Wielkanoc ostrożnie przewracamy na talerz i uwalniamy z gazy. Możesz dodatkowo ozdobić kandyzowanymi owocami lub kawałkami czekolady.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

Wskazówka: worek z gazy z masą twarogową jest wiązany i dociskany czymś ciężkim. Możesz Kettlebell. Wielkanoc osiąga gotowość za kilka dni, w zimnym powietrzu, w przeciwnym razie twaróg się zepsuje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal / 100g

Podobne przepisy