skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Czekoladę doprowadzamy do stanu przyjemnie pachnącej czarnej zawiesiny za pomocą gorącej wody. Aby to zrobić, opuść mały pojemnik z czekoladą do dużego rondla z wrzącą wodą. Metoda nazywa się" kąpielą wodną " i oznacza, że wrząca woda nie powinna bezpośrednio dotykać tego, co ogrzewa się przez mały pojemnik.
Krok 3:
Wymieszaj śmietanę z cukrem.
Krok 4:
Roztopioną czekoladę mieszamy z cukrem i śmietaną. Możesz ubić ich mieszaninę zarówno mikserem, jak i prostą ręczną trzepaczką.
Krok 5:
Zmiękcz masło, aby ubić je razem z wanilią i startym twarogiem. Ubij oddzielnie od mieszanki czekoladowej. Zwróć uwagę, że twaróg musi być delikatny, a nie suchy. Z suchym twarogiem masa stanie się zbyt krucha, aby wyszła normalna Wielkanoc.
Krok 6:
Ubita mieszanka twarogu i masła jest przenoszona do podstarzałej czekolady, stopniowo, łyżka po łyżce. Ubij ostateczny przedmiot na Wielkanoc tą samą trzepaczką / mikserem.
Krok 7:
Wlać kandyzowane owoce wrzącą wodą, pozostawić na 10 minut, aby usunąć nadmiar cukru i barwnika.
Krok 8:
Dodaj orzechy, posiekane kandyzowane owoce do masy twarogowej, możesz użyć rodzynek.
Krok 9:
Forma Pasiasta jest pokryta czystą białą gazą (aby twaróg nie dotykał samej formy, w przeciwnym razie może wyciekać). Rozłóż rysunek na dnie formy.
Krok 10:
Następnie rozłóż połowę masy twarogowej, tutaj możesz ustawić kandyzowane owoce na krawędzi do dekoracji,a resztę masy twarogowej ułożyć.
Krok 11:
Przykryj górę gazą, umieść miskę, a na niej ładunek, na przykład słoik z wodą lub piklami. Wkładamy na zimno i pozostawiamy na co najmniej 12 godzin.
Krok 12:
Gotową czekoladową Wielkanoc ostrożnie przewracamy na talerz i uwalniamy z gazy. Możesz dodatkowo ozdobić kandyzowanymi owocami lub kawałkami czekolady.
Krok 13:
Smacznego!
Wskazówka: worek z gazy z masą twarogową jest wiązany i dociskany czymś ciężkim. Możesz Kettlebell. Wielkanoc osiąga gotowość za kilka dni, w zimnym powietrzu, w przeciwnym razie twaróg się zepsuje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal / 100g