skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić krem truskawkowy? Przygotuj niezbędne składniki. Użyj kremu tłustego, co najmniej 33%. Muszą być dobrze schłodzone, aby można je było dobrze ubić. Ale zalecam podgrzanie twarogu do temperatury pokojowej, aby równomiernie wtrącił się w ciasto. Zamiast cukru lepiej jest użyć cukru pudru, aby szybciej rozpuścił się w śmietanie.
Krok 2:
Truskawki do kremu mogą być używane zarówno świeże, jak i mrożone. Tylko najpierw należy go rozmrozić i spuścić nadmiar płynu. Stosowanie mrożonych jagód umożliwia przygotowanie takiego kremu nawet zimą. Umyj truskawki i usuń łodygę. Umieść jagody w siekaczu i doprowadź wszystko do puree.
Krok 3:
Do ubijania kremu weź wygodną głęboką miskę. Wlej do niego tłustą, zimną śmietanę i dodaj do niej cukier puder. Rozpocznij ubijanie przez 1-2 minuty na niskich obrotach, aby cukier puder miał czas na rozpuszczenie. Następnie włącz maksymalną prędkość i ubij śmietanę, aż będzie puszysta, stabilna. W razie potrzeby możesz dodać szczyptę waniliny.
Krok 4:
Do bitej śmietany dodaj twaróg i wszystko wymieszaj.
Krok 5:
Następnie stopniowo dodawaj przecier truskawkowy i mieszaj go w śmietanie trzepaczką. Nie polecam używania miksera, ponieważ aktywne ubijanie puree z jagód zamieni krem w bardziej płynny stan.
Krok 6:
Gotowy krem ma bardzo delikatną i przewiewną konsystencję. Można go użyć do warstwy ciasta lub do samodzielnego deseru, po prostu dekorując świeżymi jagodami. Aby uzyskać najgęstszą konsystencję gotowej śmietany, Zmień oryginalne proporcje śmietany i sera, aby było więcej sera.
Krok 7:
Użyłem tego kremu do złożenia ciasta. Po złożeniu ciasto z takim kremem należy włożyć do lodówki na kilka godzin, aby miało czas na namoczenie i zaparzenie. Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g