domowe cukierki Bounty
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wymieszaj dobrze skondensowane mleko z płatkami kokosowymi. Następnie przygotuj powierzchnię, która zmieści się w zamrażarce z pergaminem lub folią spożywczą
Krok 2:

Za pomocą dłoni uformuj prostokąt w jeden kawałek i połóż na przygotowanej powierzchni, powtórz z resztą nadzienia.
Krok 3:

A następnie włóż to wszystko do zamrażarki na 20 minut, w ten sposób wygodniej będzie zanurzyć się w czekoladzie.
Krok 4:

Podczas gdy nadzienie twardnieje w zamrażarce, rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.
Krok 5:

Następnie zanurz nadzienie widelcami lub łyżkami i rozłóż z powrotem na blasze do pieczenia,aby czekolada ostygła.
Krok 6:

Gratulacje przygotowałeś pyszne danie
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g

