domowe cukierki Bounty

Prosty przepis gotowanie cukierków w stylu "Bounty". W Internecie jest wiele przepisów, głównie z masłem, które należy najpierw stopić, a następnie ostudzić, a tutaj tylko 20 minut bez kłopotów, 3 składniki i pyszne cukierki Kokosowe na stole!
nataszenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 10 g
tłuszcze 47 % 41 g
węglowodany 41 % 36 g
499 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymieszaj dobrze skondensowane mleko z płatkami kokosowymi. Następnie przygotuj powierzchnię, która zmieści się w zamrażarce z pergaminem lub folią spożywczą

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Za pomocą dłoni uformuj prostokąt w jeden kawałek i połóż na przygotowanej powierzchni, powtórz z resztą nadzienia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    A następnie włóż to wszystko do zamrażarki na 20 minut, w ten sposób wygodniej będzie zanurzyć się w czekoladzie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas gdy nadzienie twardnieje w zamrażarce, rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie zanurz nadzienie widelcami lub łyżkami i rozłóż z powrotem na blasze do pieczenia,aby czekolada ostygła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gratulacje przygotowałeś pyszne danie



kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Czekolada mleczna - 550   kcal/100g

Podobne przepisy