skład / składniki
metoda gotowania
1. Żelatynę napełnij wodą i pozostaw na 10 minut (kierujemy się instrukcjami na opakowaniu).
2. Przełóż czekoladę do miski.
3. Wlej tam skondensowane mleko.
4. Dodaj syrop.
5. Pęczniejącą żelatynę wysyłamy do pozostałych składników.
6. Ubij blenderem zanurzeniowym pod kątem.
7. Przykryj folią spożywczą, aby ściśle przylegała do glazury.
8. Wkładamy na noc do lodówki.
wszystko, lukier jest gotowy do użycia!
aby uzyskać ładny" kosmiczny " lukier, należy go podzielić na sześć filiżanek (dwa duże i cztery małe). Następnie dodaj barwnik do każdej filiżanki: pierwszy duży - ciemnoniebieski, drugi duży - ciemnoniebieski i jasnoniebieski (3:1), trzeci - niebieski, czwarty - fioletowy, piąty - różowy, szósty - biały. Ilość barwnika zależy od nasycenia koloru, które chcesz zobaczyć na gotowym torcie. Następnie wlej ciemnoniebieski lukier na ciasto, na nim Jasnoniebieski, zrób wiry, a następnie dodaj resztę w dowolnej kolejności. Dobrze jest użyć pędzla do gotowania.
udanych eksperymentów kulinarnych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Syrop inwertowany - 400 kcal/100g