skład / składniki
metoda gotowania
ciasto Pancho jest przygotowywane bardzo szybko, ponieważ przepis wykorzystuje gotowe ciasta sklepowe. Możesz go ugotować, nawet jeśli wieczorem, w drodze z pracy, chciałeś słodyczy, ale nie ma czasu na pieczenie.
aby przygotować krem, wlej schłodzoną śmietanę do miski miksera i ubij, aż zamieni się w pianę. Zaczynamy od minimalnej prędkości i kontynuujemy na wysokich obrotach.
gdy śmietana osiągnie pożądaną konsystencję, dodaj śmietanę. Wlej wszystko na raz i kontynuuj ubijanie na wysokich obrotach. Wlej cukier, nie przestawaj pracować mikserem, aż piasek całkowicie się rozpuści.
gdy krem jest gotowy, możesz zacząć składać ciasto. Technologia zależy od tego, jakie ciasta można kupić w sklepie. Jeśli jest to jedno wysokie ciasto, pokrój je na dwie części. Dolna część jest cieńsza i stanie się podstawą ciasta. Jeśli w opakowaniu znajduje się kilka cienkich ciast, zostawiamy jeden na podstawę.
orzechy są warunkowo podzielone na 4 części (3 na warstwy ciasta, 1 do dekoracji). Ananasy w kawałkach na trzy części na warstwy ciasta.
więc kładziemy podstawę na talerzu na ciasto. Resztę kroimy w kostkę o wymiarach 2x2 cm, otwieramy puszkę ananasów w puszkach i nasączamy syropem na bazie ciasta.
smarujemy podstawę kremem, układamy kawałki ananasa, posypujemy posiekanymi orzechami. Każdy kawałek pokrojonego biszkoptu zanurzamy w śmietanie i nakładamy na krem. Ciasto układa się na slajdzie, więc każda kolejna warstwa powinna być mniejsza niż poprzednia.
rozłóż więcej ananasów i orzechów na wierzchu warstwy kawałków. Następnie znowu kawałki biszkoptu, posmarowane kremem i ponownie ananasy z orzechami. Naprzemiennie, aż składniki się skończą, Zakończ warstwą biszkoptu.
nasmaruj powstały slajd pozostałym kremem. W rondelku łączymy czekoladę i masło, topimy w łaźni wodnej, lekko schładzamy. Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami.
moczyć ciasto w lodówce przez 3 godziny i podawać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g