ciasto Pancho bez pieczenia

Szybkie ciasto z kremem, orzechami, ananasem i czekoladą! Możesz zrobić ciasto nawet bez piekarnika. Delikatna kremowa śmietana uzupełniona orzechami i ananasem w puszkach? idealnie komponuje się z gotowymi ciastami. Specjalna technologia montażu sprawia, że to ciasto jest piękne i godne uroczystego wydarzenia.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 42 % 21 g
węglowodany 48 % 24 g
313 kcal
IG: 8 / 54 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

ciasto Pancho jest przygotowywane bardzo szybko, ponieważ przepis wykorzystuje gotowe ciasta sklepowe. Możesz go ugotować, nawet jeśli wieczorem, w drodze z pracy, chciałeś słodyczy, ale nie ma czasu na pieczenie.

aby przygotować krem, wlej schłodzoną śmietanę do miski miksera i ubij, aż zamieni się w pianę. Zaczynamy od minimalnej prędkości i kontynuujemy na wysokich obrotach.

gdy śmietana osiągnie pożądaną konsystencję, dodaj śmietanę. Wlej wszystko na raz i kontynuuj ubijanie na wysokich obrotach. Wlej cukier, nie przestawaj pracować mikserem, aż piasek całkowicie się rozpuści.

gdy krem jest gotowy, możesz zacząć składać ciasto. Technologia zależy od tego, jakie ciasta można kupić w sklepie. Jeśli jest to jedno wysokie ciasto, pokrój je na dwie części. Dolna część jest cieńsza i stanie się podstawą ciasta. Jeśli w opakowaniu znajduje się kilka cienkich ciast, zostawiamy jeden na podstawę.

orzechy są warunkowo podzielone na 4 części (3 na warstwy ciasta, 1 do dekoracji). Ananasy w kawałkach na trzy części na warstwy ciasta.

więc kładziemy podstawę na talerzu na ciasto. Resztę kroimy w kostkę o wymiarach 2x2 cm, otwieramy puszkę ananasów w puszkach i nasączamy syropem na bazie ciasta.

smarujemy podstawę kremem, układamy kawałki ananasa, posypujemy posiekanymi orzechami. Każdy kawałek pokrojonego biszkoptu zanurzamy w śmietanie i nakładamy na krem. Ciasto układa się na slajdzie, więc każda kolejna warstwa powinna być mniejsza niż poprzednia.

rozłóż więcej ananasów i orzechów na wierzchu warstwy kawałków. Następnie znowu kawałki biszkoptu, posmarowane kremem i ponownie ananasy z orzechami. Naprzemiennie, aż składniki się skończą, Zakończ warstwą biszkoptu.

nasmaruj powstały slajd pozostałym kremem. W rondelku łączymy czekoladę i masło, topimy w łaźni wodnej, lekko schładzamy. Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami.

moczyć ciasto w lodówce przez 3 godziny i podawać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g

Podobne przepisy