Parfait truskawkowy ze śmietaną i serem śmietankowym
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
w małej misce połącz pokrojone truskawki z cukrem i pozostaw na pół godziny, aby wypuściły sok. To będzie warstwa truskawek.
w osobnym pojemniku połącz ser śmietankowy z jogurtem i śmietaną, dodaj ekstrakt waniliowy, cukier i sól. Za pomocą trzepaczki ubij, aż będzie gładka. To będzie kremowa warstwa.
rozłóż pokruszone ciasteczka na dnie misek. Lekko potrząśnij, aby rozprowadzić warstwę tak równomiernie, jak to możliwe. Następnie rozłóż kremową warstwę tak, aby miała mniej więcej taką samą grubość jak poprzednia. Rozłóż truskawki następną warstwą. W ten sposób zmieniamy warstwy.
posyp gotowy parfait okruchami i udekoruj całą truskawką.
ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g