deser rajska rozkosz
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozpuść masło w łaźni wodnej.
dodaj cukier.
wszystko dobrze wymieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Dodaj i podgrzej śmietanę. Nie dopuścić do wrzenia.
zdejmij filiżankę z łaźni wodnej, dodaj płatki kokosowe, wszystko wymieszaj.
włóż filiżankę deseru do lodówki na godzinę.
w kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę.
wymieszaj rozpuszczoną czekoladę z deserem, ułóż w miseczkach i wstaw do lodówki,aby ostygnąć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g